На баба ти канчето си има конкуренция

16.08.2011, 14:26

   
 
На баба ти канчето си има конкуренция

Като едни умерени, но все пак фенове на заниманията сред природата свързани с много ходене, нощуване по палатки, оцеляване само благодарение на най-необходимото, нямаше как да не се възхитим на това много удобно чайниче.

Знаем, че идеята за сгъваем чайник няма да допадне на фундаменталистите в света на къмпингарите, за които е важна автентичността на изживяването. Сещате се, да живееш от природата - да се миеш в локви, да ядеш листа и мъхове, сам да си издълбаеш паничка от дърво с ... ами, с друго дърво. Ние обаче предпочитаме да внесем известно удобство в едно подобо приключение и го правим именно с това изобретение.

На всички са ни до болка познати месинговите канчета, които тракат в раниците още от времето на баба ни. Тези "инструменти" имат сантиментална стойност, но трябва да признаем, че ако си сварим вода в тях тя винаги има един лек металически привкус, а и когато тръгнем да сипваме и не внимаваме рискуваме водичката да попадне навсякъде другаде, но не и в нашата чаша.

Затова и това чайниче ни се стори изключително удачна идея за всеки начинаещ и не чак толкова начинаещ къмпингар. Съдинката побира до 1,1л. течност и се сгъва лесно, така че да не заема много място в раницата. Основата е от неръждаваема стомана, така че се нагрява бързо и лесно независимо дали това ще стане над лагерния огън или на газовото котлонче. Щом се охлади пък стените на чайникът, които са от подсилен силиконов материал се свиват лесно и позволяват на съдинката да бъде удобно прибрана.

Това е. Лесно и удобно, без излишни глезотии. Все още не сме го намерили по магазините в България, но онлайн може да бъде намерено срещу не толкова скромната сума от 30 британски лири + 7,50 паунда за доставка до България. На баба канчето вярно е по-евтино, но пък това си е гъзарийка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ