Летящият автомобил Pal-V One  22 Виж всички снимки

14.04.2012, 12:35

   
 

Това кола или триколка е? Или е хеликоптер?

Първоначално объркването е тотално, но когато виртуално се запознахме с хората от Pal-V Europe NV, разбрахме, че това нещо, което виждате на снимката е напът да пренапише историята на превозните средства. Забелязахме го преди известно време, но нямахме много информация за него, освен едно видео. Сега обаче знаем далеч повече подробности. 

Pal-V One комбинира съвсем ясно елементи на автомобил, самолет и вертолет. Триколесният автожир се движи като спортна кола на пътя и го доказва с мощността от 230 конски сили и максимална скорост от 180 км/ч. И  тук идва онзи познат момент, когато ускорявате (в случая Pal-V One развива скорост от 0 до 100 км/ч. за 8 секунди) и усещате непреодолимото желание да полетите. Е, с тази машина на три колела е напълно възможно да удовлетворите и този си каприз. Само за няколко минути Pal-V One "разперва крила" и се превръща в мини самолет. Спомагателните джаджи като перка, крила и ротор ще ви позволят да се насладите на полет на височина над 1 250 метра със същата максимална скорост каквато достигате и при "автомобилен режим". Всичко това, благодарение на тествания при полети бензинов двигател, с който можете да прелетите близо 500 км. Разходът на гориво е 12 литра на километър при движение по земя, а 30 литра на час при полет. Но без значение колко литра бензин е способен да изгълта Pal-V One, най-хубавото е, че може да излита и каца в много малки пространства.

Лошата новина обаче е, че този малък бръмбар ще може да достигне гостоприемното българско небе, пък и не само, чак през 2014 г. Повече нищо не можем да ви кажем по въпроса, освен да видите галерията ни и да се порадвате предварително на Pal-V One. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ