Колко струват наистина Beats By Dre?

Контрастът с цената им може и да ви шокира

   
 
Колко струват наистина Beats By Dre?

Всички познаваме отлично слушалките с буквичкатa b, която означава едно-единствено нещо, а именно - Beats By Dre.

Популярният хип-хоп продуцент съумя да изгради империя с подписаните от него слушалки, като вече е почти невъзможно да споменеш за подобен тип артикул, без да стане въпрос именно за Beats. Да притежаваш от играчките на Dre обаче е и скъпо удоволствие, имайки предвид, че цената им варира около сумата от 200 щатски долара. Не е малко за слушалки, нали?

Хората от Bolt обаче решиха да изследват реалната стойност на Beats By Dre, като полученият резултат от експеримента единствено затвърди впечатленията, че Dr. Dre и съдружниците му са уцелили джакпота, що се отнася до маркетинговия успех на продукта им. 

Любопитните пичове от Bolt разглобиха напълно един от стандартните модели на Beats By Dre, започвайки технологичната си дисекция на продукта.

1529302

Едно от най-важните им открития бяха четири тънки метални пластинки, които всъщност съставят цели 30% от цялостното тегло на слушалките. Оказва се, че въпросните пластинки нямат абсолютно никаква реална стойност, освен просто да добавят тегло върху продукта, осигурявайки му чувство на солидност и надеждност.

1529299

Важен елемент е и минималното използване на винтчета в конструкцията на слушалките. "Винтовете са евтини, но трудни за инсталиране. Поради това почти всички части от продукта са слепени един за друг", обобщават от Bolt.

1529301

Какъв е крайният извод?

Стойността на материалите, нужни за сглобяването на един комплект слушалки Beats By Dre, без да броим човешкия труд и последвалия шипинг, се равняват на около 16.89 долара. Как точно е изчислено това, можете да видите в следната таблица:

1529300

Какво излиза в крайна сметка?

Производството на един комплект Beats By Dre се равнява на сума, по-малка от 20 щатски долара, за да се продаде по-късно за около 200.

Силата на бранда, дами и господа. Създай си име, а след това името ти ще работи за теб. Dr. Dre може да потвърди.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ