Кой ще се опита да обезглави Tesla Model S?

07.12.2015, 14:00

Новият конкурент на пазара е Faraday Future

   
 
Кой ще се опита да обезглави Tesla Model S?

След като през 2006 година се появи на пазара, Tesla буквално завладя нишата на електромобилите и нямаше реална и адекватна конкуренция. Това е минало. Марка Faraday Future ще разкрие първия си концептуален автомобил на изложението CES през януари следващата година.

Ясно е, че концепцията разполага с технологии, които ще я превърнат в конкурент на Tesla Model S. От Faraday казват, че новият им модел ще се захранва от батерия, която има с 15% по-голям капацитет от 85-киловатовия акумулатор на Model S. Това ще позволи изминаването на над 480 км. с едно единствено зареждане.

Интересното в случая е, че екипът на Faraday Future е съставен от хора, които са заемали ръководни постове в Tesla Motors - Ник Самсън, Даг Рекхорн, Алън Чери и Том Весър. Главният дизайнер е Ричард Ким. Той е работил по BMW i3 и i8. Освен него, присъстват дизайнери от Audi, Ferrari и Lamborghini.

Tesla Motors имат всички основания да бъдат сериозно притеснени, след като от Faraday обявиха, че през 2017 година автомобилът ще присъства на пазара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ