Китайският звяр струва 1,9 млн. долара

26.04.2016, 15:30

На изложението в Пекин има едно доминиращо чудовище - Karlmann King

   
 
Китайският звяр струва 1,9 млн. долара

Миналата седмица ви показахме излезлия от сюрреалистичен филм на ужасите - Karlmann King. Прогнозите ни се потвърдиха, след като разбрахме, че колата буквално е завладяла автосалона в Пекин, който отвори врати на 25 април.

Вече знаем цялата информация за краля на чудовищата, след като той беше официално представен на изложението в китайската столица.

"Китайското чудовище", както беше наречен автомобилът от журналистите, е дълго 6 метра и представлява размахан пръст към машините от категорията на Hummer H1 и Dartz Kombat.

1694711

Karlmann King е произведен от компанията IAT-Auto и ще излезе в едва 10 екземпляра, като цената на всеки един започва от 1,9 млн. долара.

Двигателят е зает от Ford - бензинов V10 мотор от серията Triton с обем от 6,8 литра и развива внушителните 367 к.с. При желание от страна на клиента мощността може да бъде допълнително увеличена. Бруталните форми, както вече казахме, са заимствани от Lexus и Dartz.

1694710

Важно е да споменем, че интериорът се отличава коренно от първоначалната визия на автомобила. Салонът е невероятно луксозен - четири отделни кресла, като между задните две е поставена масивна конзола, охладител за напитки, минибар и др. Освен това седалките могат да бъдат превърнати в удобни легла. Климатикът отговаря за четири зони.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ