Какво ще ти причини Меркурий?

03.08.2011, 15:48

   
 
Какво ще ти причини Меркурий?

Ако смятате да купите някоя техно-джаджа за рождения ден на някой приятел, скъп човек или член от семейството (всъщност скъп човек включва и него), моля ви не го правете по време на ретрограден Меркурий!

Не говорим на извънземен език. Ретрограден Меркурий е явление, което се проявява 3 пъти годишно и трае три седмици. Меркурий влияе върху комуникациите и транспорта, така че когато купувате предмети, които имат някакъв технически аспект, по вероятно е да се случи така, че да ги дадете на ремонт или да ги върнете. Тази малка огнена планета влияе на iPod-а ви, на блутута ви, на мобилните ви телефони, засяга и лаптопите, компютрите, скенерите, принтерите, факса – почти всичко, което има чип.

И ако купите нещо по време на забавянето на най-малката планета в Слънчевата ни система, ще получите и чип, на ухото! Покупките в ретрограден Меркурий могат да се окажат бомба със закъснител с липсващи компоненти и непълни инструкции. А ако ви се наложи да сглобявате някоя мебел, купена в този период, можете да се откажете предварително, в противен случай сте обречени.

Ако ли пък не в самия продукт, ефектът Меркурий може да се прояви под формата на неразбирателство – съвсем случайно не чувате какво ви е казал продавача ("Това е 1100лв., господине, не 100лв.") или вземате грешния размер или цвят. А в онлайн пазаруването трябва да сте двойно по-внимателни. Абсолютно вероятно е да въведете грешния артикул/размер/цвят, да изберете неправилното населено място или да напишете неправилно имейла си – много лошо, ако купувате електронен ваучер за подарък.

Сега четете внимателно и помнете! Предстоящите "злокобни" периоди тази година ще бъдат от 2 до 28 август и от 23 ноември до 13 декември. И не забравяйте да пазите касовите си бележки!



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ