Какво има тук?  9 Виж всички снимки

04.11.2011, 11:32

   
 

Големи фенове сме на Yanko Design не само заради якото им име, но и защото дизайнерите им правят толкова уникални неща, които улесняват ежедневието максимално, че понякога направо се чудим откъде им идват наум.

Поредната им хрумка е свързана с една рутинна дейност, която най-много мразим да я вършим. Става дума за проклетото почистване с метла и лопата. Вярно е, че прахосмукачката е измислена именно за тази цел, но съгласете се, че във всеки дом си е нужна и метлата и лопатата. Когато видите предложението на Yanko Design обаче ще започнете да гледате на тях по различен начин.

Колко често ви се случва да се чудите къде да денете тези две приспособления за почистване? Дори да е рядко, все някога стигате до тази задънена улица и тогава идва моментът, в който просто ги зарязвате някъде. Изоставени и "бездомни", метлата и лопатата станаха основното вдъхновение, което накара дизайнерa Хсянг Уанг (най-вероятно китаец, който работи под покровителството на дизайнерската платформа) да изработи специалното кошче за отпадъци, което виждате на снимката.

Привидно това е обикновен кош с модерен минималистичен дизайн, но в действителност е нещо много повече. В единия ъгъл на бялата призма е скрита лопатата, която при отделяне от "кораба-майка", сиреч коша за боклук, разкрива и модерната метла с добро инженерно решение. Нагледно в "разглобено" състояние предложението на господин Уанг представлява кош с лек наклон, който позволява по-лесния достъп до отворената му част, лопата със стабилна основа, в която лесно се вгражда метлата с интересна подвижна четка.

Какво има тук?Интересна джаджа, която буквално ни напомня на конструктор и ако се сдобием с такова нещо, най-вероятно чистенето ще стане по-забавна част от ежедневието ни. А и дори да не се забавляваме с употребата ѝ, то със сигурност ще изглежда много добре в кухнята ни.

Другото дизайнерско решение, което много повече ни хареса, е част от проекта Complete me, please! на Хсянг Уанг. Семпла дървена закачалка за коридора, на която можем да закачаме якетата и палтата си. Нищо необичайно. На пръв поглед, но в момента, в който видяхме на една от снимките, че момчето (модел) обува обувките си с едно от звената на закачалката, нямаше как да не реагираме с: "Това е гениално!". Обувалка и закачалка в едно. На това му казваме удобство и практичност.

Какво има тук?

Както сами можете да видите в галерията ни и двете предложения в Yanko Design са уникални по рода си и впечатляват най-вече с това, че използват добре пространството. Нещо, което е от голямо значение за малките жилища, присъщи на по-голямата част от българското населени. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ