Как да оправите клавиатурата на лаптопа

10.08.2015, 11:05

Всичко е поправимо

   
 
Как да оправите клавиатурата на лаптопа

Изключително изнервящо е да вършиш важна работа на лаптопа си и изведнъж клавиатурата да се бъгне и да започне да пречи. Естествено, когато такова нещо се случи, проблемът може да е всякакъв и освен ако лично не сте размазали лаптопа си с чук, вие най-вероятно няма да знаете откъде идва. Е, днес ще се опитаме да ви насочим и да ви помогнем да оправите сами бъгналата се клавиатура на лаптопа, ако, разбира се, това изобщо е възможно.

1. Изчистете я

Ако някои копчета работят, а други не, има голяма вероятност проблемът да се крие в боклуци, които пречат на бутона да се натисне добре. Най-лесното е да наклоните лаптопа и да изтръскате боклуците от него. И все пак, направете го внимателно, за да не си докарате някой хардуерен проблем. Ако това елементарно почистване не ви помогне, си вземете спрей с компресиран въздух и пробвайте с него.

2. Рестартирайте лаптопа

Ако цялата клавиатура е забила, може проблемът да е софтуерен и едно рестартиране би могло да го оправи.

3. Дайте Restore на Windows-а

Ако клавиатурата ви е забила след инсталирането на нова програма или промяна на настройки, то restore-ът би могъл да помогне. За целта отивате на Start Menu ---> Control Panel ---> Back up your computer под System and Secrity ---> Recover system settings or your computer ---> Open System Restore.

4. Проверете драйвера на клавиатурата

Може да не е ъпдейтнат или да е прецакан и затова да имате проблеми с клавиатурата. Можете да проверите дали драйверът ви работи от Device manager. До него се стига така: Start menu ---> Control panel ---> System and Security ---> Device manager под System. Там ще откриете драйвери за целия ви хардуер.

5. Занесето го при професионалисти

Ако всичко изброено досега не ви помогне, занесе лаптопа ви при някой специалист, за да ви каже точно какво се случва.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ