Илън Мъск използва средства на компанията Tesla, за да си построи стъклена къща?

13.07.2023, 10:00

Нали беше милиардер?

   
 
Илън Мъск използва средства на компанията Tesla, за да си построи стъклена къща?
Източник: rianjohnson/Twitter

Членовете на борда на директорите на Tesla разследват дали изпълнителният директор Илън Мъск е злоупотребил със средства на компанията в проект за изграждане на имение със стъклени стени близо до централата на компанията в Тексас, според Wall Street Journal.

Наречен "Проект 42" и описан като имение за Мъск, плановете включват необичайна постройка със стъклени стени близо до гигафабриката на Tesla в Остин, съобщи Wall Street Journal във вторник.

След поръчка за специализирано стъкло на стойност милиони долари, членовете на борда на Tesla проучиха дали с ресурсите на компанията е било злоупотребено и дали самият Мъск е имал роля в това.

Плановете за сградата се развиват с течение на времето, но поне някои от визуализациите изглежда показват жилищна зона със спални, бани и кухня.

Една от визуализаците изобразява сградата като стъклен куб, подобно на Apple Store на Пето авеню в Манхатън, докато друга я показва като "усукан шестоъгълник" до водно тяло с фабриката Tesla на заден план. Други изображения показват водопад и някои служители на Tesla спекулират, че проектът може да включва някакъв вид музей.

Въпросната сграда още не е построена и вътрешни лица на Telsa казаха, че не са сигурни за статута на проекта или за резултата от разследването на борда.

Мистериозният проект изглежда датира от поне една година, когато Bloomberg съобщи, че бордът на Tesla разследва голяма покупка на скъпо, специализирано стъкло.

Вътрешното разследване започна, след като поръчката за покупка на стъкло беше маркирана до финансовите и вътрешните одиторски групи на Tesla, според Bloomberg.

Глобалната криза на веригата за доставки направи стъклото трудно достъпно, но статутът на компанията на "глобална производствена мощност" улесни получаването на високо търсени строителни материали.

Съобщава се, че разследването на борда се фокусира върху това дали ръководителите на Tesla от вътрешния кръг на Мъск са използвали влиянието на компанията, за да получат стъклото за проект, който в крайна сметка е бил за негова лична употреба.



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ