Ето как да извадиш заседнала кола

29.01.2020, 11:00

Полезни насоки!

   
 
Ето как да извадиш заседнала кола

Никога не се знае в каква ситуация можеш да изпаднеш, когато си с колата, затова е важно да научиш няколко техники, които да те измъкнат в случай, че заседнеш и забуксуваш някъде. Ще ти трябва здраво въже и дървета в близост.

За да започнеш, излез от колата и провери дали тя наистина е заседнала. След като се увериш, че всичко е наред, завържи единия от краищата на въжето на оказаното място.

2209740

Застани на метър и половина от колата и завържи възел, който да е достатъчно голям, за да се провре глава на тиранозавър. Колкото и да не можеш да правиш възли, все нешо ще успееш да направиш. Основното е, че възелът не се плъзга по въжето и примката не се затяга.

2209739

Прекарай останалата част от въжето през примката, така че да се образува друга примка, но с по-голям диаметър от първата.

2209738

След това хвани въжето и обиколи с него съседното дърво, стълб или каквото има наблизо. Като приключиш се върни при примките.

2209736

Прекарай въжето през втория възел (този, който е по-голям).

2209735

Сега имаш механична система, която позволява, подобно на лоста на Архимед, с по-малко усилия да постигнеш повече. Започни да дърпаш въжето и скоро ще можеш да издърпаш колата си.

2209737

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ