Експерти прогнозират, че гаджетата, създадени с изкуствен интелект ще генерират бизнес от 1 милиард долара

17.04.2024, 14:00

Вече и гаджетата не са това, което бяха!

   
 
Експерти прогнозират, че гаджетата, създадени с изкуствен интелект ще генерират бизнес от 1 милиард долара
Източник: Canva

Изпълнителен директор на технологична омпания наскоро представи своите прогнози. Той смята, че приятелките, създадени с изкуствен интелект, ще създадат пазарна капитализация от 1 милиард долара.

Грег Айзенбърг, главен изпълнителен директор на Late Checkout, холдингова компания, която помага за изграждането на бизнес, сподели вижданията си чрез публикация в X.

Match Group е компанията майка на приложения за запознанства като Tinder, Match.com, Hinge и OkCupid.

"Снощи се срещнах с някакъв човек в Маями, който ми призна, че харчи 10 000 долара на месец за виртуално гадже. Мислех, че се шегува. Но той е 24-годишен необвързан човек, който обожава това", споделя още той.

Човекът от Маями споделил, че предпочита два уебсайта: Candy.ai и Kupid.ai, като Kupid използва AI алгоритми за генериране на виртуални и измислени герои, с които човек може да комуникира чрез гласови бележки. 

Според скорошно проучване на Infobip , почти 20% от американците са флиртували с чат ботове, като 47,2% казват, че са го направили от любопитство, а 23,9% казват, че са самотни и искат взаимодействие. Почти 17% обаче казаха, че са били "фиширани от AI", без да знаят, че говорят с чат бот.




   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ