Дървото на звука  4 Виж всички снимки

16.08.2011, 15:46

   
 

Кой каза, че звукът не може да се разпространява като дърво?

Elipson го доказаха с най-новото си предложение – Sound tree или казано на български Дървото на звука. Дизайнерите Маурицио Галанте, Тал Ланкман и Жан Ив льо Порше не издават тайната на вдъхновението им, но не е много трудно да отгатнем.

 Няма смисъл да описвам нещо, което добре виждате и разбирате, но религиозната обремененост на дизайна ми прави впечатление и не можех да не споделя с вас. Случайно или не, в дизайнерското решение е застъпен библейския сюжет с греха на Ева. Подобните на ябълки тонколони съвсем съзнателно са наречени "плодовете на звука". 12-те кабела, които играят ролята на клони, пък провокираха асоциацията ми с учениците на Исус. И на всичкото отгоре цялото дърво може да служи за украса за Коледа. Да не споменавам и единствения възможен цвят - алено червен. 

Но признавам, че без значение дали ще играе роля на декор на тайна вечеря или ще предизвиква греховни действия от наша страна, Звучното дърво е много повече от модерно решение за красиво озвучаване. То е уникат, който ще достави удоволствие не само на слуха ви, но и на очите ви. И като представител на женския пол ви гарантирам, че всяка жена ще бъде впечатлена, ако го види в дома ви.

Другата добра новина е, че в България има дистрибутори на компанията "Elipson”, които най-вероятно ще изпълнят доставката само при специална поръчка. Разбира се, има и един фин момент, който не искам да определям като лошото "Но" в текста. За да разгърнете цялата тази пищна аудио техника от пода до тавана и надолу, ще са ви необходими най-малкото 21 000 долара.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ