Джаджите, които (уж) ни побъркват

10.12.2011, 16:17

   
 
Джаджите, които (уж) ни побъркват

Скъпи господа,

Разкрити сме! Половинките ни вече имат представа какво ни плаши най-много в домакинството, благодарение на последното проучване на Newslite.tv.

Няма място за паника обаче, защото те най-вероятно вече са разбрали, че не ни е много на сърце да се занимаваме с пералнята, прахосмукачката и (о, Боже) готварската печка.  В братския ни сайт inews.bg разказват, че изследователите набеждават цялата силна част от човечеството, че понеже сме прекалено горди да питаме, обикновено повреждаме уредите, с които ни се наложи да се захванем. Ние сме напълно против това твърдение – може да не обичаме разните им там битови уреди, но това не означава, че сме непохватни. Все пак разбираме от инструкции за употреба и сме виждали един-два пъти как стават нещата, ней-вече с пералнята. Но все пак ще ви кажем кои са останалите "играчки”, които ужасяват мъжете. А те са:

Сушилня – Че на кой му е притрябвало подобно нещо? Да, има ги спешните случаи, в които някоя дреха трябва да изсъхне бързо, но в крайна сметка просто избираме друга. А и отделно дрехите избеляват и се свиват в сушилнята, която въобще не е "еко”. (Май така ще убедим жените, че няма смисъл да се сблъскваме с подобен проблем).

Съдомиялна –  Предварителното изплакване на мръсните чинии никога не сме го разбирали. Нали в крайна сметка миялната машина е затова. Като сме хванали чинията, защо направо да не я измием, макар че предпочитаме това да го прави тя.

Газов котлон – Е, как да не можем да се справим с газовия котлон? Нали ние зареждаме газовата бутилка.

Микровълнова – Да ни прощават от Newslite.tv, но и тук сме много вещи. Каква е голямата философия да си претоплим нещо с натискане на едно копче? Размразяването е малко по-сложно, но и с него се справяме.

Грил – Не е вярно, много добре си се справяме с въртенето на пиленцето (по-добре прасенцето), с обръщането на пържолките, които толкова приятно ни пеят…цвърчат искаме да кажем.

Миксер – Недоумяваме защо са го сложили в списъка. Разбираме да е навигационна система (с която жените намират трудности), но при миксера са само две копчета, по дяволите. Знаем го най-добре мъжете, които използваме миксер, за да й направим палачинки, защото тя не може да готви!

Прахосмукачка – Знаем как да работим с нея! Друг е въпросът дали искаме да го правим, затова нека жените да продължават да си мислят, че не можем да боравим с тази джаджа с маркуч.

Ютия – Ех, на всеки един от нас му се е налагало да стигне до момента с гладенето. Разбираме цялата хамалогия с нагласяването на градусите спрямо материята, с фиксирането на копчето за парата и правилното изглаждане на гънките върху дрехите. Истината е, че не винаги се справяме брилянтно, затова предпочитаме тя да ни глади.

Казахме ви, че няма смисъл да се паникьосвате – дадохме ви достатъчно причини да продължите да си бъдете свежия пич, на който не му пука какво "говорят” проучванията. Ако не са ви достатъчни, то винаги можете да контрирате половинката с това, че според същото проучване тя се затруднява с лаптопа, компютъра, iPhone-а, iPad-a, смартфона, MP3-то, навигационната система и дигиталния фотоапарат.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ