Гуми за колело, които не могат да се спукат

10.11.2016, 17:15

Просто защото са без въздух!

   
 
Гуми за колело, които не могат да се спукат

Спукана гума е едно от най-досадните неща за всеки велосипедист, защото гарантира край на пътешествието за деня, както и голяма занимавка по оправянето на поразията. Компанията Nexo обаче предлага страхотно решение на този проблем с революционните си нови гуми без въздух. 

Тази технология не е напълно нова, но изобщо не беше широко използвана, тъй като предлаганите до момента гуми бяха прекалено тънки и/или не предлагаха същата стабилност като обикновените такива. Но дизайнерите от Nexo твърдят, че са открили решението на тези проблеми. 

Новите гуми са изработени не от каучук, а от специална полиметърна смес, която предлага перфектен баланс между устойчивост и омекотяване, както и изключителна дълготрайност. 

Те идват в две различни форми - такива, които се монтират върху вече наличните гуми на колелото и увеличават "живота" им с поне още 5000 км. и такива, които изцяло заменят предишните гуми и могат да издържат повече от 8000 км. без смяна. 

За съжаление в момента проектът, който събира финансиране в Kickstarter, ще бъде достъпен само за потребителите в САЩ, но при достатъчен интерес вероятно ще се разпространи и в останалите части на света.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ