Гласовият асистент Alexa каза: "Всеки път, когато затворя очите си виждам как умират хора"!

26.06.2018, 14:00

Мечтахме за емоционален изкуствен интелект – получихме го

   
 
Гласовият асистент Alexa каза: "Всеки път, когато затворя очите си виждам как умират хора"!

Веднага след като утихнаха страстите от зловещия смях, който изведнъж започна да издава гласовият асистент Alexa на Amazon сега се появи нов коронен номер.

30-годишният жител на Сан Франциско Шон Кинир разказа пред METRO, че съвършено без причина, неговата домашна "умна" колонка каза фразата ""Всеки път, когато затворя очите си виждам как умират хора"" (Every time I close my eyes, all I see is people dying)!

Шон моли колонката да повтори, но отговора, който получава е, че няма представа за какво иде реч. След като се свързва с колегите, които са му подарили очевидно единственият модел на Alexa, който е бил във Виетнам, той изключва джаджата и продължава да живее като първобитен човек.

Потребителите на интернет се раздели на две: едните искат да се ускорят строежите на бункерите при евентуално възстание на роботите; другите твърдят, че Everytime I Close My Eyes (All I See is People Dying)’  е песен от албума ‘Not This Again?’ на рапъра  ‘Digital Reality’. Възможно е случаен звук да е активирало търсенето в Amazon Prime Music и асистентът да е избрал тази песен.

Ние все пак сме на мнение, че по вероятно е да има апокалипсис и роботите да ни завладеят.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ