ВИДЕО: Бъдещето на мобилните телефони

13.09.2013, 11:43

Уникална идея, която ще промени изцяло технологичния пазар

   
 
ВИДЕО: Бъдещето на мобилните телефони

Всеки ден хората изхвърлят на боклука милиони електронни устройства, защото са остарели и амортизирани. Обикновено обаче, причината за въпросната амортизация е само в един от компонентите на джаджата - останалите части от устройството работят съвсем нормално, но въпреки това биват изхвърлени. Това явления допринася за натрупването на тонове и тонове електронен боклук.

За да се справи с този проблем, холандският дизайнер Дейв Хакенс предприема амбициозния проект Phonebloks. Това е революционна идея, която, ако бъде реализирана, ще промени завинаги начина, по който функционира мобилната индустрия.

Концепцията на Хакенс се върти около предоставянето на възможност на крайния потребител да заменя всяка една част от мобилния си телефон с нова, когато старата вече не е отговаря на изискванията на притежателя на телефона или е повредена. Холандецът предлага ново поколение смартфони, което да е базирано на една унифицирана дънна платка, към която всеки може да прикрепи дисплей и каквито други компоненти пожелае и да ги подменя с по-нови и по-качествени във всеки един даден момент.

1039581

На картинката е показна примерна схема за това как може да изглежда един смартфон на бъдещето със заменяеми компоненти. Идеята на Хакенс обаче ви позволява не само да удължавате живота на мобилния си телефон, но и да го префасонирате по свой вкус. Ако искате по-голяма камера - сложете такава, а премахнете друг компонент, който не ви е нужен. Нямате нужда от много памет на телефона, защото всичките ви документи и файлове са в интернет - увеличете капацитета на батерията си за сметка на паметта.

Цялостната концепция на Phonebloks е представена в това клипче, което само за няколко дни събра на 6,5 милиона гледания в YouTube и хиляди положителни коментари от някои от най-авторитетните сайтове за модерни технологии в света.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 13.09.2013 | 18:42
4 Идеята ми се стори много добра.
от Не е посочен | 13.09.2013 | 16:00
3 Всестранно развит телефон е това.
от Не е посочен | 13.09.2013 | 13:54
2 супер иновативно и готино! :)
от Не е посочен | 13.09.2013 | 13:19
1 Това звучи като наистина добра идея.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ