ВИДЕО: Акологичен мотор  3 Виж всички снимки

11.10.2011, 10:43

Може би малко мирише

   
 

Обичаме усамотението в тоалетната. Признаваме го без капка свян, защото това е самата истина. Японците обаче са готови да посегнат на всичко свято, да изобретяват неща, които само те биха купували и ползвали. За сметка на това пък го правят с широка усмивка. Представяме ви най-новия продукт, носещ в себе си гениалната частица на японеца - мотор-тоалетна.

Производител на Toilet Powered Motorcycle е компанията ТОТО, която вече ни е любима. Моторът е най-екологичното превозно средство, което някога сме виждали, макар и вероятно да е най-миризливото. Горивото, нужно за задвижването му, не се влияе от цената на петрола, а по-скоро от цената на кашкавала и месото. Точно така, моторът се задвижва с фекалии, изработени от водача му. Значи принципно това нас не ни притеснява, в крайна сметка всичко си е природно, но по-скоро си задаваме няколко въпроса.

Първи въпрос: Много ли мирише от ауспуха? Ами вероятно много мирише - така си отговаряме ние. Но не можем да сме сигурни преди покрай нас да мине с мръсна газ някой такъв "ако"логичен мотор. Тогава ще сме убедени с какъв интензитет и оттенък ухае от ауспуха.

Втори въпрос: Ако този мотор има нужда от постоянно зареждане с екскременти, то ние по какъв начин точно трябва да му ги добавяме? Колкото и да сме продуктивни, все пак си имаме някакви граници и все още не можем да си представим с каква честота ще бъде нужно да добавяме фекалии в резервоара на мотора. Е, производителите от TOTO все пак са помислили за удобството ни, докато шофираме. Тоалетната чиния дава спокойствие на шофьора и вероятно го предразполага за по-сериозната му производителност. Ако "горивото" свърши, може да се наложи някой да ни помага, но винаги можем да го помолим да ни подари неговото си "гориво" и така да продължим пътя си щастливи.

Трети въпрос: Защо, по дяволите, този мотор трябва да говори и това малка тоалетничка ли е или писоар, който да бъде за нещо като резервно гориво? Е, на този въпрос вече нямаме отговор, а и сега като се замислим, май и не искаме да получаваме.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ