Samsung спира производството на Galaxy Note 7

11.10.2016, 14:15

Изглежда не са могли да овладеят самозапалванията

   
 
Samsung спира производството на Galaxy Note 7

Главоболията за Samsung не спират, след като проблемите с батерията на новия Galaxy Note 7, причиняващи самозапалване на устройството, така и не могат да бъдат разрешени. През последните дни са били регистрирани още няколко такива случая и това е накарало компанията да преустанови производството на смартфона, съобщава The Verge.

Нещо повече - най-големият производител на електроника призовава магазините по света да спрат продажбата на наличните си бройки, а също така и всички потребители, които вече са си купили Galaxy Note 7, да спрат използването му. За тях се предвижда компенсация, която ще е възстановяване на парите или замяна на телефона с друг такъв на Samsung.

Всичко това се случва, след като преди месец компанията обяви масово изтегляне на смартфоните и по-късно ги замени с подобрена и "обезопасена" версия. Изглежда обаче проблемите не са били разрешени. Все още не се изключва вариантът Samsung да преработи устройството за трети път, но вероятността това да се случи не изглежда голяма. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ