Range Rover, ама без покрив

09.11.2015, 14:45

Първият сериен кабриолет в историята на компанията

   
 
Range Rover, ама без покрив

Представете си огромните всеходи на Range Rover, които буквално минават отвсякъде. Сега си представете такъв всеход, но с летен привкус и ловен хъс.

Range Rover Evoque Convertible разполага с мек сгъваем покрив, който се прибира зад втория ред седалки. Процесът за разгъване на покрива е напълно автоматизиран. Той се прибира за 18 секунди и се вдига за 21 секунди, и всичко това става в движение до скорост от 48 км/ч.

Обемът на багажника при модификация с 5 врати на Range Rover Evoque Convertible е цели 251 литра. При стандартния модел обемът е 575 литра, а при този с 3 врати – 550 литра.

Кабрио-чудовището е оборудвано със система за защита на пътниците при преобръщане. Това означава два алуминиеви ролбара, скрити в задната част на каросерията. Те излизат за 90 милисекунди при опасност от обръщане по време на движение.

В основното оборудване на всехода е включена нова мултимедийна система InControl Touch Pro с 10,2-инчов дисплей, а също така и система за изменение на режимите на управляващата електроника Terrain Response.

Новият Rover се предлага в серия от два двигателя – бензинов или дизелов. Те са 4-цилиндрови Ingenium и имат обем от 2,0 литра. Бензиновият развива 240 к.с., а дизеловият – 180 к.с. И двата агрегата работят с 9-степенна автоматична скоростна кутия ZF.

Продажбите на Range Rover Evoque Convertible стартират през 2016 година, когато свърши зимата.

1594465

1594466

Източник: https://roverstateofmind.com/

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ