Microsoft представи Surface Studio

27.10.2016, 11:15

Уникалният нов компютър е ориентиран към творците

   
 
Microsoft представи Surface Studio

Вчера технологичният гигант Microsoft представи новият си мощен десктоп компютър Surface Studio. Според компанията той е предназначен за дизайнери, инженери и творци, като цели да направи работата им по-лесна и удобна, съобщава The Verge.

1796243

С оглед на това Surface Studio е доста мощна машина, като притежава 2TB памет, 32GB RAM, видеокарта Nvidia GTX 980M и последно поколение Intel Core i7 процесор. Мониторът беше представен като "най-тънкият в света" - само 12,5 милиметра, а 28-инчовият екран е с цели 13,5 млн. пиксела. Това, разбира се, не трябва да е шокиращо, при положение, че устройството ще се ползва от фотографи, художници и други хора на изящните изкуства. Компютърът също така идва с Windows 10 и всички негови екстри, както и True Color технологията, която позволява постигането на максимално широка гама от цветове. 

Друг интересен момент при Surface Studio са пантите на дисплея, благодарение на които той може да се използва както в изправена позиция, така и в почти хоризонтална на повърхността, на която е поставен. 

1796240

Microsoft представи и сериозен набор от периферни устройства за компютъра. По-интересните са писалката Surface Pen и направилия своя дебют Surface Dial. Той е контролер с цилиндрична форма, напомнящ контролерите за смяна на радиостанцията на по-старите модели радиа. Когато се постави върху екрана на Surface Studio, около него се появява кръгло меню. То може да се настройва и е различно, в зависимост от операцията, която извършвате. Ако например рисувате, менюто ще е цветова палитра за избиране на нюанс. В по-стандартна програма като Spotify пък Dial ще се използва за контролиране на звука, като при това положение дори не трябва да се намира на самия екран.

1796242

Surface Studio може да бъде поръчан още сега и ще е наличен в ограничени количества в края на годината. Масово пускане пък се очаква в началото на 2017 г. Цената му е 2999 долара.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ