God of War III Remastered – спартанският опълченец!

06.08.2015, 14:06

Ремастър, на който не може да откажеш

   
 
God of War III Remastered – спартанският опълченец!

God of War III беше и все още е един от софтуерните апотеози на PS3, спомогнал (заедно с продукти като Uncharted 2, The Last of Us, Journey и т.н.) до голяма степен конзолата на Sony в крайна сметка да задмине по продажби основния си конкурент Xbox 360, постилайки в същото време чудесно килимче за PlayStation 4.

Неслучайно всяко едно от изброените в първото изречение заглавия си има ремастерирана версия на PlayStaton 4. Такъв е и случаят с God of War III.

Позитивният момент е, че God of War III за PS4 е ремастър от най-високо ниво, който спокойно може да си го мери с The Last of Us като качество на пренасянето и подобрения в геймплейно и визуално отношение.

1548061

Разбира се, подобренията в геймплея са най-вече благодарение на 60-те кадъра в секунда, в които върви God of War III Remastered. Подобно на TLOU, при споменатите кадри действието тече при съвсем различна скорост и усещането за плавност и прецизност на контрола са на съвсем друго ниво. Вариращите между 30 и 45 кадъра в секунда при PS3 версията също бяха напълно достатъчни за адекватно геймплейно усещане от страна на играещия, но непоклатимите в 99% от времето 60 при ремастъра ще направят трудно завръщането към оригиналния вариант.

Всичко останало на геймплейно ниво не е променено и на йота, което е повече от очаквано, предвид факта, че говорим за ремастър, а не римейк.

1548060

Иначе Крейтъс продължава да сече като обезумяло говедо където и каквото попадне пред погледа му, а телесата на гръцките богове се свличат безпомощно в безпрецедентен детайл.

Прочее, God of War III Remastered продължава да бъде една от най-садистично-жестоките игри, видели бял свят. Освен безспирна сеч, финалното приключение на Крейтъс е и едра древногръцка драма с предизвестен финал, което не му пречи да е по холивудски докосващ.

Едва ли ще изненадам някого споделяйки, че финалната битка със Зевс е един от най-свирепите сблъсъци, появявали се на телевизорите ни в дигитален формат.

God of War III се преминава за около 10-на часа на нормална трудност, след което се отключват още два допълнителни режима. След финалните надписи ще имаш достъп и до чудесния мейкинг на играта във видео формат.

1548062

Освен с 60-те кадъра в секунда, визуалните промени в Remaster-а се състоят в реална 1080p резолюция, подобрени текстури и материали. Осветлението също е получило повече от видим ъпгрейд и въпреки че е на 5 години, на места God of War III продължава да изглежда меко казано фамозно.

Звукът е подобрен най-вече на техническо ниво – сетът, очаквано, не е променян, но качеството на звука – неговият битрейт, е видимо покачено. Тоест, ако разполагаш с що-годе адекватна 5.1 система, очаквай полиция буквално да нахлуе през вратата ти, защото съседите са съобщили за масова сеч на твоя етаж.

God of War III Remastered се продава на по-ниска от стандартна за AAA заглавията цена и, ако си пропуснал PS3 приключението на Крейтъс, е повече от задължително да наваксаш с тук представения продукт.

1548064

Ако си имал взимане-даване с оригинала, то за момента можеш да пропуснеш новата версия.

Истинските фенове на спартанския опълченец обаче най-вероятно вече са дали своята лепта и чакат трепетно следващия God of War, за който информация ще получим през декември.

В кратце, ако всички ремастъри са на нивото на God of War III Remastered, то не бихме отказали и на други PS3 класики като Killzone 2, God of War: Ascension, трилогията Mass Effect и т.н.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ