8 странни употреби на дронове 4

06.04.2016, 17:00

Това ли е бъдещето?

   
 
8 странни употреби на дронове

Дроновете все повече навлизат в живота ни. Освен на спортни и обществени събития, тези летящи джаджи все по-често се виждат в парковете, където бащи и техните деца се кефят и ги управляват. Искаме или не - такова ще е нашето бъдеще, затова може би е по-добре не да се правим, че го няма, а да го опознаем по-добре. Вижте 8 странни приложения на дроновете, които май... не са чак толкова странни всъщност.

1. Състезания с дронове

1681439

Състезанията с дронове набират все по-голяма популярност. В тях пилотите управляват машинките си, виждайки пистата от гледната точка на "състезателя". Все още се водят спорове дали тази игра може да се нарече спорт, при положение че хората, участващи в нея, управляват от дистанция. При всички положения обаче е яко.

2. Изучаване на бури, торнадо и други природни явления

1681432

Учените вече имат възможност да наблюдават природата по един съвсем различен начин. Дроновете могат да се позиционират на места, които досега са били немислими, като едновременно с това събират важни данни и снимат. Да не говорим, че учените вече са в безопасност.

3. Доставка на храна

1681442

Все повече компании, които предлагат доставка на храна, пробват услугите на дронове. Все още обаче говорим за чисто забавление, експерименти и реклама.

4. Строителство

1681437

Специалистите от Швейцарския федерален институт са използвали три дрона, за да построят мост, по който действително може да се ходи.

5. Доставка на документи

1681438

През 2014 г. властите в ОАЕ обявиха, че планират да изпращат важни документи чрез дронове и по този начин да спестят пари от транспорт. Тъй като става дума за важни документи обаче, проектът все още се разработва и включва всякакви скенери и разпознаване на пръстови отпечатъци.

6. Фермерство

1681429

Очевидно дроновете могат да отменят и хората, работещи в селското стопанство, като например участват в напояването или пък правят детайлни и хубави снимки, които да помогнат на производителите да подобрят реколтата.

7. Вадене на зъби

1681434

Едно време връзвахме клатещите се млечни зъби за вратата и после чакахме някой да я отвори, а сега малчуганите използват дронове.

8. Личен самолет

1681435

Някакъв пич от Великобритания си построява самолет, съставен от 50 дрона, който може да лети 10 минути на много ниска височина и да издържа малко килограми, но като цяло идеята е велика.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ