8 лъжи, които всеки моторист си казва

09.03.2015, 17:40

Право, куме, в очи

   
 
8 лъжи, които всеки моторист си казва

Фактът, че тази зима навън човек трудно се придвижва, независимо какво превозно средство е избрал, не ни спира да се насочим към една от любимите ми теми. А именно моторите.

Мотористите не са стриктно затворено общество, но въпреки това съществуват характеристики, които обединяват притежателите на двуколесни зверчета. Въпреки че една част от мотористите ще отрекат, а други ще се съгласят безропотно, предлагаме ви да се запознаете с осем лъжи, които всеки моторист си казва.

1. Мога да изчакам до следващата бензиностанция

Точно сте се засилили, кефите се, карате си... осъзнавате обаче, че горивото свършва. Разбираме ви, че не ви се спира, но отлагането на зареждането може да ви изиграе лоша шега

2. Ще се прибера по светло

3. Само още една обиколка

Основното качествто на пистите е, че никой няма да ти държи сметка защо хвърчиш, а и можеш да си караш колкото си искаш. Само че опитните мотористи знаят, че не бива да се прекалява. Отлагането на "последното кръгче" е често срещана практика, но с всяко следващо врътване физическата ви издържливост спада, както и способността ви да реагирате адекватно на извънредни ситуации.

4. Тази гума ще издържи още малко

Съществува статистика, че 90% от случаите, в които се получава повреда на гумата, са когато въпросната гума е била твърде износена. Всеки от нас чака едва ли не последния момент, за да си вземе нови, но това не значи, че тази масова практика е положителна. Освен това, не се хвърляйте на най-евтините варианти за гуми, защото ще разберете колко е вярна приказката, че евтиното излиза скъпо.

5. Няма да вали

За да не се окаже, че пристигате някъде и трябва да излеете водата от ботушите си, защото ви е валяло през целия път, най-добре следете времето внимателно - съществуват всякакви програми и приложения именно с тази цел. А най-добре, ако имате съмнение, че ще вали, просто не излизайте с мотора.

6. Няма какво да се обличам за три преки

Стискаме ви палци да не ви се случи да се влачите по асфалт по уличка от краен квартал, защото тогава ще разберете що е то грапаво.

7. Шофьорите на автомобилите винаги са виновни

Да, хората в колите може и да не са съвсем наясно как да пазят мотористите, но това не означава, че винаги са виновни. Всички познаваме мотористи от типа "луда глава", които изпитват истинско удоволствие да шашкат шофьорите. Понякога обаче номерът им не се получава и тогава ставаме свидетели на грозни картинки...

8. Не съм пил толкова много, че да не мога да карам

Горните лъжи, които всеки моторист си казва, може и да доведат до интересна история, но тази последната е изключително сериозна. Никога не се качвайте на мотора си, когато сте пили алкохол. Тъпо е.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ