5 от най-страните оръжия, измисляни някога

06.09.2017, 18:00

Абсолютно безумни

   
 
5 от най-страните оръжия, измисляни някога

По времето на двете световни войни и последвалата ги Студена война са измисляни какви ли не брутални оръжия. Ние се възмутихме и впечатлихме от 4 и едно съвременно. Ето кои са те:

Кучета бомби

1922161

Съветско оръжие на специалните части от времето на Втората световна война. Противотанковите кучета са тренирани да се завират под танка и са опаковани с противотанкови бомби. Жестоко, но изключително ефективно оръжие.

Самонасочващ се патрон

1922159

Съвременно оръжие, което се разработва за армията на САЩ. Все още не се знае до къде е стигнал проектът, но се предполага, че с тях ще може да се уцелва противника, зад всякаква преграда.

Въглища бомби

1922163

Създаден от армията на Конфедерацията по време на Гражданската война в САЩ. В чували се слагат взривяващи се въглища и... ясно ти е какво става.

Противотанков мотор

1922160

Vespa 150 TAP – идеята идва още през Първата световна война, но реално се правят за френската армия чак през 1956 година. Учудващо ефективно оръжие, което в днешни дни е заменено от противотанковите гранатомети.

Плъхове бомби

1922162

Секретно оръжие на британските специални части от времето на Втората световна война. Предлагало се е да тъпчат мъртви плъхове и да ги пускат във влаковете, котелни заводи и фабрики. По презумпция работниците, които забележат плъх трябва да го изгорят, което на свой ред води до взрив на котела.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ