4 продукта, които промениха историята на дизайна

07.05.2021, 09:00

И още как!

   
 
4 продукта, които промениха историята на дизайна

Приемаме нещата около себе си за даденост, но те някога и те тепърва са пробивали в света на дизайна. Ето 5 артикула, без които светът нямаше да е същият.

The Anglepoise Lamp Original 1227 (1935)

Това е емблематичната лампа от инженер Джордж Кавардейн, която се е превърна в запазена марка на Pixar (поради антропоморфния си характер). Това беше първата лампа, която можеше да се движи във всяка посока и да бъде фиксирана във всяка позиция.

Количка за супермаркет (1937)

2292048

Количката е изобретена от собственика на верига супермаркети Силван Голдман. Той забелязал, че хората купуват толкова хранителни стоки, колкото могат да носят в ръцете си и за да увеличи продажбите, той създал количка за пазаруване. Но в началото всички били нетърпеливи да се разхождат с нея, защото приличала на бебешка количка. Тогава Goldman наел фиктивни купувачи, които демонстративно се разхождали с колички за пазаруване. Сега не можем да си представим супермаркет без количка.

Куфар от серията Rimowa Topas (1950)

2292051

Алуминиевият куфар е по-лек от дървения и освен това е удароустойчив, не ръждясва и трае дълго време.

Salif Juicer (1990)

Тук не става въпрос за удобство. През 90-те години електрическите сокоизстисквачки са широко използвани. А Juicy Salif е шедьовър, чиято цел е да покаже, че купувачът има вкус, личност и емоции, че иска не само да задоволи потребностите си, но и да изрази индивидуалност.

2292050

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ