2013 Mercedes-Benz SL65 AMG  23 Виж всички снимки

23.03.2012, 17:29

   
 

Mercedes настъпва тежко с новия роудстър SL65 AMG. Целта на този уникален автомобил е да се конкурира директно с новото BMW M6 и не само да се конкурира, а да отвее баварския си опонент от пазара, за което, трябва да призная, Mercedes-ът има всички, ама всички предпоставки.

Въпросната цел се гони с 6-литров V12 битурбо двигател, който е способен да възпроизведе нечовешките 621 конски сили и въртящ момент от 1000 Нм. Въпросният агрегат е съчетан със седемстепенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift, ускорява от 0 до 100 км/ч. за 3.9 секунди, а максималната скорост, която може да достигне, е 250 км/ч. (електронно ограничена). Именно скоростната кутия обаче е кардиналното подобрение, направено в SL65, чийто предшественик разполагаше с петстепенна автоматична трансмисия - единствената до него момент, която можеше да се справи с подобен въртящ момент.

Подобно на останалите си събрята от SL серията, SL65 е "отслабнал" леко и вече тежи "скромните" 1950 кг., което обае е със 115 кг. по-малко от версията за 2012 г. Промяната се дължи на изцяло алуминиевата каросерия на автомобила.

От Mercedes са дали всичко от себе си и за комфорта на всеки, който ще има честта да седне зад волана на този зверски роудстър. Автомобилът е оборудван с панорамен варио-покрив, който позволява прекрасна панорамна гледа по всяко време на годината. Към това добавяме системата Airscarf, която затопля въздуха, който е насочен към шофьора, щом автомобилът е със свален покрив.

Новият SL65 AMG разполага и с ново спортно окачване, което е базирано на системата Active Body Control на германския производител, а управлението на автомобила се нагажда за вашите нужди според скоростта, с която се движите. Интериорът е решен в карбон и кожа от най-високо качество, а за забавлението на човека зад волана се грижат съраунд аудио система от Bang & Olufsen и най-новата Mercedes Control инфотейнмънт система.

2013 Mercedes-Benz SL65 AMG ще се появи на пазара през септември тази година, а по данни от производителя, стартовата цена на автомобила ще бъде 236 334 евро или около половин милион лева.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 2
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 23.03.2012 | 18:59
2 Направо е невероятно красив ... и парите са му хубави :)
от Не е посочен | 23.03.2012 | 18:00
1 За цена от половин милион лева, всяка марка може да направи кола, която да отвее М6 :))) Но, това е смешно ! Нормално за Мерцедес !
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ