1341 коня, електрически двигател и цена от 1.5 млн. долара! Що е то?

15.11.2016, 14:15

Помощ от приятел: участва във Formula E и бие шамари на Tesla

   
 
1341 коня, електрически двигател и цена от 1.5 млн. долара! Що е то?

Хайде, няма да те мъчим повече. Китайската компания NextEV (запомни това име, тепърва има да го чуваш много често), която участва във Formula E (това е алтернатива на Formula 1 обаче с електрически агрегати и съдейки по навлизането на електромобилите, много скоро може да стане дори по-актуална), обяви, че ще покаже първия си сериен автомобил на изложението в Лондон още тази година.

1806153

Иначе казано: става дума за хиперавтомобил, който включва много от технологиите, разработени в изследователския център на NextEV в Мюнхен. Производството ще бъде изместено във Великобритания. Моделът ще бъде способен да развие над 300 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч най-вероятно ще отнема по-малко от 3 секунди. И като се замислим, че се говори за изцяло електрическа кола... просто немеем пред съвременната техника.

Що се отнася до бизнес плана за серийно производство на компанията: NextEV планира да създаде по-достъпни електрически модели, които да бъдат конкурентни на Tesla. Ние на тяхно място бихме били особено притеснени. Не само заради амбициите – висококвалифицираните служители на NextEV  вече надхвърлят 2500 души, а инвестициите в развойна дейност и разработване на автономно управление са 1.5 милиарда долара –с половин милиард повече от тези на Tesla.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ