13 готини неща, които можете да правите със своя смартфон

12.01.2015, 16:16

Животът ни се улеснява максимално с тези нови приложения и джаджи

   
 
13 готини неща, които можете да правите със своя смартфон

Допреди няколко години не сме и предполагали какви нови технологии ще ни заобикалят днес. Поредното такова доказателство са "умните" телефони, които само с няколко цъкания могат да улеснят живота ни неимоверно. Да не трябва да ставаш, за да изгасиш лампата е повече от гениално, факт! Само че поредната доза улеснения в живота ни могат да ни направят истински търтеи. Оценете ги по достойнство! 

1. Сензор за околната среда

1459680

Това е разработка, която се свързва с вашия телефон, като чрез него можете да разберете каква е влажността на въздуха, какво е неговото замърсяване, температурата навън, влажност и практически всичко, което може да се измери.

2. Локализатор за изгубени вещи

1459678

Това е устройство, което показва на хората къде са загубените им вещи. Работи изключително простичко - примерно го слагате на ключовете ви и го активирате. Когато настъпи сакралният момент и успеете да ги забутате някъде, посредством вашия телефон откривате устройството, като то започва да свети и да издава звуци.

3. Да плащаш чрез телефона си

1459669

Поредната революция в технологиите е да можете да ползвате мобилния си телефон като разплащателно средство. Чрез него можете да пазарувате с кредитните и дебитните си карти навсякъде и по всяко време. 

4. Термостат

1459674

Посредством своя телефон и чрез интернет можете да контролирате термостата вкъщи. Също можете да зададете предпочитаната температура и кога да се включи/изключи.

5. Да следите децата си

1459676

Специално за по-недоверчивите родители бдителните разработчици са измислили проследяващо устройство, което само трябва да бъде поставено в дрехите на детето. Отново чрез интернет то е свързано с вашия телефон и функционира като GPS.

6. Контрол на светлината

1459684

Вашият дом може да бъде осветяван по един по-мързелив начин. Няма защо да ставате и да търсите ключа за лампата в най-голямата тъмница. Всичко е предвидено - интернет + смартфон + съответното приложение и вашият дом ще става по-светъл или по-тъмен с едно натискане на бутона.

7. Заключване на вратите

1459685

Устройството е малко по-добро от обикновена ключалка. Също може да покаже на собственика на къщата кой го търси. С точни настройки можете да отключвате или заключвате дома си, без дори да сте наблизо.

8. Измервател на физическото ви състояние

1459671

Поставяйки го върху част от вашето тяло, само трябва да му дадете малко време, за да измери и изчисли цялостното ви физическо състояние. Измерва от температура, през кръвно и също може да даде съвет как да подобрите здравето си.

9. Да нахраните кучето си

1459686

Купувате съответната модернизирана машина и започвате да храните кучето си през телефона си. С натискането на няколко бутона можете да настроите апарата, кога и по колко храна да дава на вашето животно.

10. Бебешки монитор

1459668

Представлява портативна камера, която следи движенията на вашето бебе. Така сигурността на малкото се подобрява... или поне така е на теория.

11. Универсално дистанционно

1459681

Както се досещате, изпълнява същите функции като старото универсално дистанционно. Само че е по-модерно и е свързано с телефона ви. Управлява всичко - от телевизора, през климатика, та чак до вратата на гаража.

12. Професионални снимки

1459682

Още едно удобство - стига фотоапаратът ви да е включен и настроен и да е на съответната позиция, можете да го контролирате през телефона си. Така няма повече да ви се налага да карате случайните минувачи да ви правят снимка за спомен.

13. Катастрофи

1459683

Поредното ново устройство се монтира във вашата каска преди започването на екстремното занимание, с което сте се захванали. Така освен че може да ви предупреди за евентуална опасност по трасето, при инцидент ще изпрати вашите координати до съответните спасителни служби, които да ви помогнат.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ