10 силни качества на Windows 10

30.07.2015, 10:17

Впечатлени сме

   
 
10 силни качества на Windows 10

След много слухове, шеги, притеснения и всякакви спекулации Windows 10 вече официално е факт. Сред нововъведенията има някои особено важни неща, които най-вероятно ще допаднат на потребителите. Колегите от mashable са запретнали ръкави и са се постарали максимално ясно да обяснят кои са десетте най-силни качества на Windows 10. Нека разберем заедно:

1. Ново и подобрено Start меню

Повечето хора, които работят с Windows, не могат да си представят да няма Start бутон. Новото меню има всички функции на старото, но съчетани с вече познатите "плочки" от предишната версия.

2. Cortana

Това е дигиталният асистент, който от Microsoft са поставили до Start бутона, защото смятат тази функционалност за особено важна. Отчасти като Siri, отчасти като Google Now, Cortana ви напомня за различни неща спрямо личните ви интереси, търсения в интернет, информация в самия компютър, новини, събития и всякаква важна за вас информация.

3. Continuum

Continuum позволява на потребителя да сменя различни интерфейси спрямо начина, по който използва устройството.

4. Microsoft Edge

Новият браузър на Microsoft е далеч по-добър от стария оръфляк Internet Explorer. Освен че в него е интегрирана Cortana, потребителите могат да подчертават онази информация, която ги интересува, и по този начин да филтрират резултатите, които им излизат.

5. Task View

Както може би се сещате, тази функционалност ви позволява да управлявате всички приложения и табове, които сте отворили.

6. Action Center

Чрез тази функционалност имате достъп до всякакви системни съобщения и важни известия, както и до бързи връзки като Wi-Fi мрежа, bluetooth, airplane mode и други.

7. Snap Assist

Идеално приложение за хора, които вършат няколко неща едновременно. Snap Assist ви позволява да работите по едно и също време с няколко прозореца, без да ви се налага да закривате някой от тях - просто го завлачвате в единия ъгъл на екрана и приложението автоматично преподрежда останалите прозорци така, че да виждате всички.

8. Xbox App

Посредством Xbox App можете да споделяте скрийншотове и видеа по време на игра. А най-якото е, че можете да стриймвате игри от вашия Xbox One директно на компютъра.

9. Ново сетинг меню

Това е сериозна крачка напред спрямо стария Control Panel. Той все още съществува, но новото меню определено е по-добрият избор.

10. Пощата

Безспорно подобрена функционалност, позволяваща архивиране и изтриване на съобщения само чрез движение на ръката.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ