"Оръжия за мир" или новият имидж на "Калашников"

04.12.2014, 16:35

Автоматът - по-близо до сърцата на хората

   
 
"Оръжия за мир" или новият имидж на "Калашников"

Всички знаете ироничния анекдот, осмиващ американската инвазия в Ирак: "Да бомбардираш за мир е като чукаш за девственост". Е, от руския оръжеен концерн "Калашников" или не са чували шегата, или я приемат съвсем насериозно, защото на специално организирано събите в Москва стрелочниците представиха обновения си бранд, чийто двусмислен слоган гласи: "Оръжия за мир"...

Освен слоганът, промяна е претърпяло и логото на концерна, което в момента изобразява двете "К-та" на компанията в черно и червено. В тези си нови дрехи от "Калашников" се готвят да продават както оръжия, така и различни стоки, свързани със стрелковия спорт и лова. 

По думите на Сергей Чемезов, генерален директор на корпорацията "Ростех", под чиято шапка е и Концерн "Калашников", този ход е предприет, за да се спечелят нематериални облаги за производителите на легендарния автомат, като марката се доближи максимално до сърцата на хората. Предвид смъртоносния характер на АК-то, надяваме се думите на директора да не са изречени в буквалното им значение.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 04.12.2014 | 18:42
1 Ще цитирам: http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312 В началото на войната Германия разработва нов патрон 7,92 мм. В последствие Хуго Шмайзер създава за него опитен образец на ново оръжие Mkb-42 (Maschinenkarabiner). Следват изпитания на Източния фронт през 1942 година, модификации и в началото на 1943 година оръжието в малка серия като МР-43 (Maschinenpistole) е пуснато в серийно производство с около 1200 бройки на месец. Обяснението за това малко количество е, че германското ръководство и лично Хитлер са били против масовото превъоръжаване на армията по време на интензивните бойни действия. По тази причина, първоначално новото оръжие е доставено на танковите части и елитните подразделения от Waffen SS. Едва през 1944 година усъвършенстваният вариант на системата Шмайзер е пуснат в масово производство под име StG-44 Sturmgewehr(щурмова винтовка). По този начин немският конструктор създава нов клас стрелково оръжие с блестящо бъдеще – щурмовата винтовка. Днес то доминира в цял свят и едва ли има човек да не е чувал за американската M-16 или разбира се за автомат Калашников, който представлява „истинската” немска щурмова винтовка.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ