"Москвич" се завръща

13.10.2015, 14:00

Със специалното съдействие на Renault

   
 
"Москвич" се завръща

Renault Русия е проявило странен интерес към търговската марка "Москвич". Французите искат да сложат ръка върху фирмената табела на съветските автомобили и имената на всички модели, съществували някога, от "Москвич 400" до прословутите модели "Святогор" и "Князь Владимир".

Молбата за правата над логото са постъпили на 7 октомври, само преди няколко дни. Реално патентът над имената и марките на "Москвич" е изтекъл и действията на Renault са съвсем нормални.

Французите възнамеряват да използват съветската марка, за да може с нея да кръщават моделите - Sandero, Logan и Duster, които в момента са с класическата емблема. Говори се още, че компанията иска да повтори успешното сътрудничество между Nissan и АвтоВАЗ, което възроди бранда Datsun, но за всичко това от Renault още мълчат.

Марката "Москвич" е свободна за автомобилния бранш, но се използва в други направления. Логото "Москвич" краси ресторант в Москва, а една от емблемите на АЗЛК (Автомобилен Завод Ленински Комсомол) е собственост на Volkswagen. Също така съществува бира и водка с марката "Москвич".

От пресслужбата на ЗАО "Рено Россия" не са изнесли официална информация какво точно искат да правят с табелата на старата съветска марка.

Източник: kolesa.ru

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ