"Болен" лаптоп за "болни" геймъри  12 Виж всички снимки

29.08.2011, 16:18

   
 

Ето това вече е върхът, не, не, ВЪРХЪТ на гейминг индустрията. Само това липсваше до момента - система, която да е толкова ориентирана към компютърните игри, че да се променя спрямо всяка виртуална вселена, в която сечеш орки, пуцаш терористи или ръшваш Протоси. За появата на това, не знам как да го нарека, божествено творение трябва да благодарим на Razer, които от край време са доказали верността си към геймъра и неговата религия.

Новият Razer Blade Laptop буквално е мокрият сън на всеки любител на компютърните игри, на всеки "болен" геймър, който с часове гради армии, взривява складове и гони нацисти из Франция. Това бижу струва само две хиляди и осемстотин (2800) долара, което за нормалния българин звучи твърде много за един прост компютър, но това не е прост компютър. В очите на всеки геймър това е светият Граал, това е Екскалибур, това е хубавата Елена.

Машината е с 17,3-инчов LED HD дисплей, а под капака са натъпкани 2,8 GHz двуядрен Intel i7 процесор от второ поколение, 8 GB RAM памет и зверската видеокарта GeForce GT555M на Nvidia с 2GB собствена памет. Единственото, за което можем да се оплачем е липсата на SSD хард, но и класическия SATA с 320GB ще свърши работа. Е и двуядреният процесор е леко минус, предвид, че последнитe MacBook Pro са с четириядрено CPU.

Въпреки всичко Razer Blade продължава да е най-добрият геймърски лаптоп, поради простата причина, че е направен специално за хората, чийто живот е неразривно свързан с компютърните игри. Уникалното в случая е системата Switchblade, която прави гейминг преживяването незабравимо.

Това са 10 малки копчета, всяко от които е малък сензорен OLED дисплей, който е динамичен и може да се адаптира по желание на клиента т.е. всяко екранче показва тази картинка, която ти искаш. Под тях е разположен още един по-голям дисплей с разделителна способност 480 х 800 пиксела, който има две функции. Първата, ако решите да използвате собствена мишка, ви позволява да използвате това екранче, за да наблюдавате всякакъв вид информация от играта - оръжия, амуниции, живот, мана и т.н. Втората функция на тази част от Switchblade системата ви позволява да използвате екранчето като multi-touch тъчпад, което пък осигурява автономността на системата по принцип.

Всичко това има перфектния дизайн характер за продуктите на Razer. Лаптопът е по-тънък от последния 17-инчов MacBook Pro - 2,24см и почти толкова лек - 3,16кг. Потекоха ни лигите. Просто няма геймър, който да устои на това произведение на изкуството. Самите ние се надяваме в ръцете ни да попадне тази играчка и да се потопим в невероятното изживяване, което Razer Blade Laptop предлага. Ако случайно изчезнем за няколко дни, да знаете, че това е причината.

Сигурни сме, че и вие вече преглъщате тежко при мисълта за тази брутална машина, затова ще дадем още повече заряд на силиконовите (от силиконовата долина не от Златките) ви фантазии с детайлен фото поглед върху това зверче в нашата галерия.

Черният ни брониран глиган в WoW започна да грухти настървено при мисълта за шедьовъра на Razer, а старата ни настолна машина вече пуши в дива хардуерна агония, така че до скоро.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ