Facebook ни телепортира след 10 години

05.11.2015, 17:45

От патешките устенца до шлема за виртуална реалност

   
 
 Facebook ни телепортира след 10 години

По едно време наистина бяхме убедени, че Facebook се превръща в Сатаната на новото време. После стана необходимото зло, а още по-късно решихме, че не е толкова зле. Откакто се появи социалната мрежа, възпита вече едно поколение млади хора и разврати друго. На едни им дойде добре, но на други - не.

Сега по същество.

Телепортацията винаги е била една от най-мечтаните технологии за човека. Ако не цялостна телепортация, то поне развитите по-въпроса, предлагат от Facebook.

Техническият директор на компанията Майк Шрьофър казва, че екипът му планира да създаде устройство, което ще позволи на потребителите да бъдат на всяко място, по всяко време, което пожелаят.

В случая говорим за шлема за виртуална реалност OculusRift или негов приемник от следващо поколение. Шрьофър е на мнение, че бъдещите подобни устройства ще могат да въздействат на нашите усещания, така че да повярваме, че виртуалният свят е реален.

В момента от Facebook работят в три направления. Първо, потребителят във виртуалния свят трябва да може да вижда другите, но и себе си. Второ, реалистична имитация на обкръжаващата среда с най-малките детайли, дори физически свойства на обектите. Трето, технологията трябва да позволи на потребителя лесно да създава собствени светове.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ