Шоколадова торта за закуска може да помогне за свалянето на килограми

17.10.2016, 09:00

Щом учените казват така, значи най-добре да повярваме

   
 
Шоколадова торта за закуска може да помогне за свалянето на килограми

Закуската е най-важното ядене за деня, но това ново откритие е на път да го направи и най-приятното. Изследователи от университета в Тел Авив казват, че е хубаво да хапваме шоколад сутрин, когато метаболизмът работи най-здраво. Те са открили, че яденето на шоколад за закуска, в комбинация с други въглехидрати и протеини, намалява апетита към захарни изделия през останалата част от деня. 

До това откритие се е стигнало след 32-седмично изследване, проведено с участието на 193 клинично затлъстяли участници, които нямат диабет. Те са били разделени в две групи, като всяка сутрин на едната е давана закуска с 300 калории, а на другата - такава с 600 калории, включително и шоколадов пудинг. Крайните резултати са показали, че втората група е отсвабнала средно с 16 кг. повече и хората в нея са демонстрирали по-нисък апетит към захар през останалото време.

Така, в резултат на това изследване, гладуването и лишаването от сладки неща по време на диета са на път да останат в миналото. Разбира се това не трябва да е оправдание за тъпчене с шоколад. Както при всяко нещо в живота и това трябва да се прави в умерени количества.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ