Четири нелепи Интернет дипломи

   
 
Четири нелепи Интернет дипломи

Има безброи курсове, в които може да запишете и да изкарате онлайн, защото все още няма софтуер, който да държи всичките откачалки офлайн и да не им позволява да си правят всевъзможни виртуални училища и университети.

Съеществуват безброй портали, в които единствено можете да се прекарате, да ви вземат парите, да ви измамят и да ви убедят, че искате да си купите неща, които дори не съществуват. В мрежата има ускорени курсове по черна магия и кръжоци за политици на половин работен ден, чието съществуване не пречи на никого, защото, който се запише в тях е пълен баламурник и напълно заслужава да го измамят. Има обаче и истински акредитирани университети, които предлагат някои доста притеснителни допълнителни квалификации. Не всички следдипломни програми на въпросните ВУЗ-ове са смахнати, но ние сме подбрали специално за вас четирите, които държат първенството по налудничавост.

Диплома за гробар

Кой нормален човек би записал онлайн курс по гробарлък. Представете си какви ще бъдат реакциите на хората, когато им кажете, че сте завършили информатика, ама после сте специализирали за погребален агент в Интернет. Трудно бихте обяснили на отсрещната страна, че, видите ли, имате желание да прекарвате времето си с разкопани гробове, плачещи жени и карамфили на чифт. Да, някой трябва и това да върши, но не и като изкара курс в мрежата. Още повече как точно минава обучението за това по Интернет? Гледаш клипчета, в които те учат ли? Клип едно - "Как да копаем гроб и как да изберем правилната лопата?", клип две - "Как да носим ковчег, без да го изпуснем", клип три - "Какво да правим, ако случайно паднем в гроба". Дипломата за гробар, дори и напълно валидна, не е добра идея.

Специалист по отглеждане на голф трева и тревни игрища

Възможно ли е да има по-отегчителна специализация от тази? По цял ден да гледаш буквално как расте тревата, да обслужваш дърти богаташи със странна миризма и лошо отношение, да поливаш зелени ливади, в които няма и една китка за разкош, да косиш тези същите ливади с малко бяло тракторче. Всички тези дейности и сложни манипулации са включени в хорариума на курса "специалист по поддръжка на голф игрища и тревни площи". Страхотно – хем си гледаш как расте тревичката, хем си я косиш. Когато кажете на някого какво сте завършили обаче, очаквайте едно – празен и неразбиращ поглед, преминаващ плавно в липса на какъвто и да е интерес към ваша особа.

Водещ на метеорологичната прогноза или както там се казва

У нас дори няма точна дума за тази професия. Става дума за онази личност, най-често приятно изглеждаща дама, която сутрин, обед и вечер се тъпани по телевизора, дава някаква прогноза и на другия ден се оказва, че не е познала нищо. Странното е, че дори и да са пълна дупка в прогнозите, тези хора по някакъв начин се радват на популярност, може би защото повечето са красиви жени или защото ги дават по пет пъти на ден. Да си изкарате диплома за това по Интернет обаче е крайно безсмислено. Метеоролог е човек, завършил въпросната дисциплина в някой университет или факултет по физика и е много малко вероятно да го видите пред картата на България в 8 часа вечерта. За там взимат горещи руси мацки или (има само един такъв случай) лигави мъже със съмнително чувство за хумор. Така или иначе тази диплома не ви е нужна.

Каквато и да е специалност във Flamel College

В този университет, кръстен на Никола Фламел - средновековен учен и алхимик, за когото се твърди, че търсил Философския камък, се изучават куп приятни специалности за хора в екзистенциални кризи, психични разстройства и пристрастеност към WoW. Там може да се запишете в следните онлайн курсове ароматерапия, йога, средновековна наука и алхимия, курс за магически чираци (със сигурност господин Никълъс Кейдж е карал този курс), изследовател на НЛО, парапсихология и много други. Лошото е само, че не могат да ви издадат диплома за висше образование от Flamel, въпреки че, ако изучите всички специалности там, можете гордо да се самозакичите с титлата "всемирен шаман и контактьор". За всеки курс получавате отделен сертификат и няма ограничения за записаните курсове, може всичките по много пъти.

Източник: Guyism

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ