След кратък спор в редакцията, в който стана ясно, че всички обичат лучени кръгчета, без 1-2 изключения, решихме да ви дадем една уникална рецепта. Казваме уникална, защото освен задължителния лук, в нея има и бекон. Огладняхте ли вече?
Ето и необходимите продукти:
3-4 малки или средни глави лук
бекон (най-добре нарязан на лентички)
лют сос (ако не ви понася, може обикновен кетчуп)
черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелeте и измийте лука. Нарежете го така, че да можете да отделите по-големите кръгчета.
Намажете ги със соса, така че да покрие добре.
Нарежете бекона на лентички, ако сте взели парче. Увийте го около лука, като внимавате да не го счупите.
За да не се развие, прободете увития лук с клечка за зъби.
Приготвените лукчета могат да се изпържат или изпекат, в зависимост от предпочитанията ви. Но ние ви препоръчваме да ги изпечете на скара. Така беконът ще придобие златна коричка, а вътрешността ще остане мека и сочна.
Добър апетит!