На всеки му се е случвало да забрави млякото, кашкавала или плодовете и те да се скапят, а животът не е никак евтин. Днес ще ви дадем няколко простички рецепти как може да се консумират развалени храни, без това да бъде опасно за здравето, че даже да се получи много вкусно.
ВАЖНО: всички рецепти, които ще ви кажем, правят храната безопасна, защото минава през термична обработка.. Ако консумирате продуктите без нея, ще се отровите. В рецептите има по един развален продукт, всички останали трябва да са годни за консумация.
1. Развалено мляко
Млякото се е вкиснало? Няма проблеми. Вземете 2-3 яйца, 2-3 лъжици захар, щипка сол и чаша брашно. Смесете всичко и добавете това, което преди е било мляко. Пържете за палачинки и всичко ще се получи.
2. Мухлясал кашкавал
Няма драма. Изрежете мухъла от страните на парчето. Нарежете чистата част на равни парченца. Всяко парченце оваляйте в брашно, а после в яйце. Пържете. Имате вкусен паниран кашкавал.
3. Гнили ябълки
Стават за много вкусен десерт. Изрежете сърцевината (това, което е трябвало да бъде огризка) и запълнете с мед или захар, може да добавите и орехи. Пъхнете ябълките за 5-10 минути в микровълнова на максимална мощност.
4. Съмнителна наденица, кренвирш и т.н.
Страхотна манджа. Запържете в дълбок съд лук и морков. Добавете нарязаното съмнително месо, а после нарязано зеле. Задушете сместа, като от време на време добавяте вода. Сложете малко лимон.