Типовете хора след края извънредното положение

13.05.2020, 09:30

Ай, чиститу!

   
 
Типовете хора след края извънредното положение

Дойде заветният 13 май и вече всички сме свободни (уж). Извънредното положение приключи и постепенно ще се връщаме към стария начин на живот. Противно на очакванията, че срокът ще се удължи, явно на Щабът вече му писна от всезнайковци и реши да ни остави да се оправяме сами.

Едни се радват, други са скептични, но е факт, че този вирус няма да изчезне от само себе си и ще трябва някак да се опитаме да се пазим, живеейки както преди пандемията. Но все пак някои от забраните си остават, ако това е някакво успокоение за по-притеснените от нас.

Но хората не сме еднакви и затова днес ще ти разкажем за различните типове след края на извънредното положение:

Страхливият

Той е изчел, изгледал, изслушал всичко налично по темата, филмирал се е жестоко и се е заключил у дома без да си подава носа дори и на балкона. Краят на извънредното положение не го успокоява, а дори го ужасява, защото е време да излезе от постапокалиптичната обстановка и да влезе в контакт с хора... Ами, ако някой го зарази?

Непукистът

"К'во извънредно положение, бе? Аз си 'одим, където си искам! Мене корони ме не фащат!" Да, той е безсмъртен, не слуша препоръки, не изпълнява забрани. Как на него, точно на него, някой ще му казва какво да прави. На света е само той, а ние простосмъртните само можем да му се кланяме. Него короната не го плаши и въпреки опасността, която не приключва с настъпването на 13 май, той ще продължава да прави каквото си иска.

Мрънкачът

Докато преди седмици протестираше във всички социални мрежи, че Щабът му нарушава правата, забранявайки му да излиза от дома си, сега той е бесен, че забраната пада и управляващите го излагат на опасност толкова рано. Ама как може такова безхаберие, така да си играят със здравето на хората. 

Активистът

"Най-накрая! Каква беше тая глупост! Побъркаха ни!" Да, тя короната само чака да кажеш "Стига!" и сама ще си замине. Сега той вече е доволен... Но не за дълго - сега трябва да протестира срещу извънземните... Иначе животът му ще изгуби всякакъв смисъл.

Този дето все е срещу системата

Докато течеше забраната, той изпитваше необясними пориви да ходи на планина, да се реди по опашки, да се ръга в градския транспорт, да сади рози пред блока, да брои паветата пред входа, да посещава магазина по няколко пъти, да си прави пикник в парка, точно сега да ходи на гости на баба си. Той само чакаше 13 май, за да може да прави каквото си иска на спокойствие - да може да седне на дивана с бира в ръка и да не си вдигне задника от там.

Конспираторът

Той е изчел всички алтернативни сайтове по темата и не може да понася как някой си лекар му обяснява по телевизията как стоят нещата. Ама как си позволява?! Нашият конспиратор членува в групи, ожесточено пише постове и коментари. Само чака да излезе някоя фалшива публикация от национална медия и започва настървено да обяснява как стоят нещата всъщност. "Световна пандемия ще ми обявяват..."

Той е убеден, че някой нещо е създал в една лаборатория някъде си и великите сили се опитват да унищожат човечеството. Сега, след като вече никой не го държи насила вкъщи, той отново ще си слуша песните на Бионсе наопаки, ще се укрие в мазето, което е превърнал в склад с консерви и тоалетна хартия и така до края на света.

Факт е, че от днес нещата ще се променят много и ви призоваваме да бъдете отговорни, независимо дали вярвате във вируса или не. Ние може тук да се шегуваме, но опасността не е отминала и независимо от вижданията ни, трябва да знаем, че едно наше погрешно решение ощетява и околните. Така, че, радвайте се на живота и бъдете позитивни, пък и този ужас ще приключи някой ден!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ