Съвети, които могат да спасят живота ви

13.02.2017, 12:00

Прочетете ги

   
 
Съвети, които могат да спасят живота ви

Преди време ви представихме невероятни факти, които спасяват живота в екстремни ситуации. Днес ви предоставяме нова порция полезни съвети, които могат да ви бъдат полезни, в случай, че попаднете в положение, което застрашава здравето или живота ви.

Големият град крие безброй опасности и е добре да бъдете подготвени във всеки един момент.

Как да държите ключовете си, когато искате да ги използвате за самозащита?

1858338

Ако ги държите между пръстите си, докато са стиснати в юмрук, можете да ги нараните. Също така този начин на хващане отнема време, с което може и да не разполагате в дадения случай.

Ако таксиметровият шофьор е подозрителен?

1858340

Преди да се качите в превозното средство погледнете номера на самото такси. След като се качите погледнете телефонния номер, който е изписан на предното стъкло, както и на страничните прозорци. Отпред се намира и снимката на шофьора, заедно с името му. Така ще сте подготвени, ако се окаже, че таксиджията е недоброжелателен.

Пари за всеки случай.

1858339

Добра идея е да държите някой лев в калъфа на телефона си, за да можете да ги използвате, в случай че изгубите портмонето си на улицата или бъде откраднато.

Ако прозорецът на потъващата кола не се отваря.

Ако се намирате в потъваща кола, незабавно трябва да отворите прозореца и да се измъкнете. Но какво да направите, ако вече е твърде късно за такова действие? За тази цел трябва винаги да държите нещо много тежко, като пожарогасител, в колата си, за да счупите с него прозореца.

Когато слизате по стълбите

Никога не дръжте ръцете си в джобовете при слизане по стълбите. Те ще са нужни, ако залитнете, за да с хванете за парапета. Ако все пак паднете, ръцете могат да ви предпазят от по-сериозни наранявания.

Ако нещо наистина не е наред не се страхувайте да проявите грубост.

Ако някой се държи лошо с вас и ви застрашава по някакъв начин, бъдете груби без да се тревожите, че ще го нараните физически или словесно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ