Странните звуци, които издава Земята и чуваме ли ги наистина?

14.01.2020, 15:00

Или просто имаш шум в ушите...

   
 
Странните звуци, които издава Земята и чуваме ли ги наистина?

"Таосовият тътен" се чува най-често В пустинята Таос в югозападната част на САЩ местните жители постоянно чуват някакъв странен шум, който е подобен на звука на тежка техника, движеща се по пътя. Тук просто няма магистрали в близост до града. Най-странното е, че само местните жители чуват този шум, но от посетителите не забелязват такава аномалия.

В края на 70-те пък вестник в английския град Бристол попитал читателите дали са чули странно бръмчене. Положителен отговор бил получен от 800 души.

Някои хора дори твърдят, че са чули звука на Апокалипсиса. Шумовете напомнят стонове, крясъци, писъци, дори бучене и скърцане. Чуват ги хора от всички краища на света. Учените казват, че тези звуци произлизат от огромни изблици на енергия, когато на слънцето изригват мощни светкавици.

А чувал ли си за Уиндзорския тътен в Канада? Обикновено той се чува през нощта около 3-4 пъти седмично в град Уиндзор. Хората подозират, че това се дължи на работата на програмата HAARP в Аляска, която изучава йоносферата - слой от атмосферата на планетата, който приема шокове от космическото излъчване.

Какви са тези звуци и защо хората ги чуват?

Някои хора наистина са убедени, че това са звуци, произлизащи от Земята, докато други се опитват да намерят различно обяснение.

Според някои учени това може да се дължи на една много проста причина, а именно шум в ушите. Той може да възникне след шумен концерт, прием на лекарства и какво ли още не.

Относно тътенът в Таос се счита, че само местните го чуват, защото на тези места се раждат хора със способността да разпознават ниски звукови честоти.

Учените твърдят, е може да става дума и за отоакустична емисия. Тя представлява слаби звукови вибрации, които могат случайно да се появят в ушите на всеки човек.

Изследователите откриват още, че сблъсъкът на две вълни в океана създава нискочестотен звук, който хората могат да чуят по целия свят.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ