Снимки, които се нуждаят от подробно обяснение

Ако си мислиш, че сега живеем в странно време, не си познал

   
 
Снимки, които се нуждаят от подробно обяснение

Добре, че хората освен фотографията са измислили и буквите, за да можем да ти обясним какво точно се случва на тези снимки. Хората са сложни същества със странни навици и идеи... чети нататък и се ужасявай.

1. Ку-клукс-клан и забавление за бели

Ку-клукс-клан (ККК) е нелегална расистка организацияНа 24 декември 1865 година ветерани от Армията на Конфедерацията се събират и решават да създадат тайна организация, която да възстанови бялото превъзходство след гражданската война.

Най-голямото развитие на ККК е след 1920 година. Лидерът Хирам Уесли Еванс привлича много държавни служители от щатите Тексас, Оклахома, Индиана, Орегон и Мейн. Членовете под неговото ръководство достигат 4 000 000 души. И това е без "женския ККК" и "детския ККК", в които се приемали юноши от 12 до 18 години.

Злият бял Уесли организира реклами и панаири само за бели с цел популяризиране на организацията. Снимката е от щата Колорадо, а годината е 1925.

1581814

2. Хората будилници

Хората будилници се появяват в Англия малко след индустриалната революция. Те ходели по определени адреси и тропали по прозорците, за да не закъснее клетникът за работа в завода. Чукали докато не се събуди човекът и нямало - "още 5 минути".

1581818

3. Бой за зърното и геноцид

През 1958 година председателят Мао Дзъдун обявява за смъртен враг на китайското общество врабчетата. Според думите му тези непрокопсаници крадат зърното, което и без това е малко.

Примерните китайци (или поне тези, които искали да живеят) се юрват по покривите да убиват врабчетата. За няколко седмици са убити над милиард от малките, сладки птички. И защото комунизмът се е доказал като много изобретателен режим, само след месец започват проблемите. Огромна популация на насекоми и вредители унищожава цялата реколта от зърнени и бобови култури - нямало врабчета да регулират нашествието.

Резултат: 30 милиона мъртви. Причина: глад.

1581817

4. Лов на плъхове

Ако беше живял преди 50 години в Европа, нямаше да се учудваш от гледката - човек с пушка да излиза от канала. В средата на миналия век това си е нормална държавна работа с прилично възнаграждение.

1581815

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ