Снимачни площадки, обитавани от духове

25.07.2014, 16:40

Когато и привиденията искат да бъдат звезди

   
 
Снимачни площадки, обитавани от духове

Всички сме чували историята за трагичната смърт на сина на Брус Лий – Брендън – който умира злощастно по време на снимките на популярния филм "Гарванът". Този случай става нарицателен за зловещи събития по време на снимачен процес, но това не е единственият подобен случай. Вижте кои още филми са били заснемани под вещия надзор на духовете.

Страстите "Христови"

Светкавицата на удря два пъти на едно и също място. Да, бе – кажете го на Ян Микелини, асистент-режисьора на продукцията. Главният актьор Джим Кавийзъл също си има проблеми – парче от кожата му e откъснато по време на сцената с бичуването, но премеждията му не свършват дотук. Освен че на свой ред също e ударен от светкавица по време на снимките, той се разболява от хипертония, пневмония, инфекция на белите дробове, главоболие и инфекция на кожата, дължаща се на голямото количество грим, което му слагат.

"Матрицата"

Неслучайно във филмовите среди се говори за "Проклятието на "Mатрицата". По време на снимките приятелката на Киану Рийвс, Дженифър Сайм, ражда мъртво дете. Това причинява разрив в отношенията им и двамата се разделят, а няколко месеца по-късно Сайм умира при автомобилна катастрофа. Певицата Алaя, която по това време се снима в ролята на Зий, умира при самолетна катастрофа. Скоро след това умира Глория Фостър, която изпълнява ролята на Оракула, а самият Киану Рийвс прекарва няколко дни в болницата след като катастрофира с мотор.

"Черният рицар"

Филмите за Батман също са известни с проклятие, подобно на това на "Матрицата". На премиерата на един от филмите атентатор влиза с автомат в киносалона и убива 12 души. Четири години по-рано внезапната смърт на Хийт Леджър шокира света. Джак Никълсън съветва Леджър да не приема ролята на Жокера, но младежът рискува и в крайна сметка губи. Той спи само по два часа на денонощие и води постоянна битка с депресията. Проклятието обаче не спира дотук – през 2008 Морган Фрийман катастрофира, след което се разделя с жена си. По време на снимките активът се допълва от един убит техник и една контузена каскадьорка.

"Шепот от отвъдното"

Това е сериал, а не филм, но заслужава да го споменем в настоящия материал. По време на снимките на един от епизодите режисьорите виждат странна фигура зад главната актриса Дженифър Лав Хюит. Когато преглеждат записа,  сценаристите виждат призрачен силует, който се промъква право зад актрисата. Снимките на сериала не могат да се оплачат от липса на странни случки – светлините изгасват, лампите гърмят, а актьорите твърдят, че някой постоянно ги дърпа за дрехите.

"Ужасът в Амитивил"

Оригиналният филм е заснет през 1979 година и е базиран на истински случай. Главният актьор Джеймс Бролин не е очарован от факта да играе в него, но приема ролята след една странна случка – докато чете сценария в дома си през малките часове на нощта, той стига до кулминацията и точно тогава панталоните му падат от закачалката, което доста стряска актьора. По време на снимките на римейка през 2005 странни случки отново не липсват. Сутринта на първия снимачен ден до близкото езеро е открит труп, а по време на снимачния процес хората от екипа често се будят в 3:15 през нощта – часът, в който са били извършени реалните убийства.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ