Родители съдят създателите на Fortnite, защото децата им се пристрастили към играта

13.12.2022, 10:00

Играта загрубява!

   
 
Родители съдят създателите на Fortnite, защото децата им се пристрастили към играта
Източник: 9GAG

Група канадски родители съдиха Epic Games за пристрастяване на децата им към популярната видео игра "Fortnite". Те посочват, че едвам успяват да накарат децата си да спрат да изграят, за да спят, да ядат и да се къпят.

В делото, заведено във Върховния съд на Квебек, се твърди, че Epic Games умишлено са разработили "Fortnite", за да бъде "силно пристрастяващ". New York Post предава, че един от родителите посочва, че детето им е играло над 7700 часа за по-малко от две години - средно по три часа всеки ден.

Друг казва, че синът им е играл почти 7000 часа и се ядосвал, когато родителите заключили компютъра му в опит да ограничат времето за игра.

Съдия Силвен Лусие постановява в сряда, че съдебният иск "не изглежда несериозен или явно необоснован" при одобряването на статута на колективния иск.

Базираната в САЩ Epic Games стартира "Fortnite" през 2017 г. Има повече от 350 милиона играчи онлайн. "Fortnite" е безплатна за игра, но играчите могат да плащат, за да използват парите в играта, наречени "V Bucks", за да купуват надстройки. Съобщава се, че играта е генерирала повече от $9 милиарда за Epic Games.




   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ