Препятствията на един музикален фестивал

10.11.2011, 15:03

   
 
Препятствията на един музикален фестивал

Първо трябва да уточним, че ние много обичаме музикалните фестове – поп, рок, метъл, може и джаз и т.н., особено онези, които продължават по няколко дни и всичко, за което мислиш и чуваш, е музика. През изминалото лято имахме нещастието няколко от фестивалите в България да пропаднат, но пък и щастието да се доберем до поне 2-3 от тези, които се състояха. Общо взето сме доволни и обнадеждени, че следващата година тези музикални начинания ще имат по-голяма успеваемост на родна земя. Колегите ни от Guyism обаче са прави в твърдението си, че дори на такова страхотно събитие като мюзик феста, има елементи, които могат да ти развалят кефа. Ето някои от най-дразнещите:

Тоалетните

Химическите, разбира се. Няма начин да не ги използваме. Все пак след количеството бира, което обичайно поглъщаме на подобно събитие, да чакаш пред тоалетната е най-тежкото изпитание за всеки пикочен мехур и дори за психиката на най-печения музикален фен. Проблемите с тоалетните са, че никога не са достатъчно, че са мръсни и неудобни. Добре че мъжете не сме толкова претенциозни и по-рядко ни се налага да ползваме тоалетна хартия.

Тълпата

Дългите опашки, многото хора, които се бутат в теб. Някои без тениска дори (ако са мадами по сутиен нямаме нищо против), запотени, чийто дезодорант отдавна се е изпарил или изобщо никога не е ароматизирал мишниците им, хора, които са пияни и повръщат или онези, които тъплата е разделила и те си крещят един на друг от няколко метра разстояние в опасна близост до ушите ви. Или онези, които се блъскат неистово, но трябва да осъзнаят, че няма начин двама души да заемат едно и също място едновременно. Научно доказано е.

Сърфистите

Не бързайте да се пренасяте на плажа. Говорим за хората, които обичат да "сърфират" над тълпата. Знаете ги – онези, които се мятат отгоре върху главите на публиката и ръцете на тълпата ги носят… нанякъде. Особено тежко е, когато самият "сърфист" е доста тежък или е опасан със синджири и вериги, които ви удрят в лицето.

Цените

Не винаги, но често са доста завишени. Въпреки че на музикалните фестивали предлаганите артикули обикновено се броят на пръстите на едната ръка: бира, хот-дог и минерална вода.

"Великото преселение на народите"

Настъпва, когато шоуто свърши и тълпите се насочват към изхода и се започва едно безкрайно влачене в опит да излезеш отвън.

Теренът

Особено в Англия са много прецакани, но и при нас се случва. Теренът е кален, хлъзгав, мръсен или дъждът и вятърът са толкова силни, че правят забавлението невъзможно. Заради метеорологичните условия и най-вече силния вятър бе отменена и втората вечер на Elevation Festival, който тази година се провеждаше в България за първи път. Затова само част от музикалните фест маниаци останаха доволни от събитието.

Хората, които крещят и се блъскат

Тези не ни притесняват особено. Щом им харесва да крещят, мучат, реват. Така изразяват емоцията от музиката, която слушат и харесват. Обаче като започнат да реват и да се разбиват в нищо неподозиращите по-малко емоционални зрители, е меко казано странно. Не е много нормално, но пък кой отива на музикален фестивал с идеята да прави нещо нормално. Тези хора са по-скоро заплаха за децата ви, ако решите да ги заведете на подобно събитие. Защото, дори без да искат, могат да ги блъснат или ударят.

Музиката

Музиката е онова, заради което сте там на първо място. Но обикновено на фестивалите хората отиват най-вече, за да чуят една определена банда, а преди нея трябва да изслушат поне няколко групи, които може и изобщо да не ги интересуват. За най-доброто трябва да се чака до края, така че следващия път, когато отивате на музикален фестивал, се заредете с голяма доза търпение и пари за бира. Това му трябва на човек.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ