Полудялата за секс костенурка, която спаси вида си от изчезване

15.09.2016, 19:30

Костенурката Диего слага Митьо Пищова в задния си джоб

   
 
Полудялата за секс костенурка, която спаси вида си от изчезване

Запознайте се с Диего. Той е гигантска костенурка от вида Chelonoidis Hoodensis и е на повече от 100 години, но със сигурност все още притежава необходимия нагон за да да задоволи дамите в живота си. 

Daily Mail съобщава, че Диего е отговорен за раждането на над 800 малки през годините, като с това до голяма степен е спасил вида си от изчезване. Нещо повече - проучване е установило, че той е баща на близо 40% от цялата популация на Chelonoidis Hoodensis, която се среща само на остров Еспаньола, който е част от Галапагонските острови (близо до Еквадор). Преди 50 години, когато Диего все още не се е бил развихрил, на острова е имало само 2 мъжки и 12 женски екземпляра.

Сега обаче в Националния парк "Галапагос" в Еквадор се провежда програма за опазване на вида, благодарение на която (и на масивните топки на Диего) над 2000 костенурки са били изпратени в дивата природа на Еспаньола. 

1777822

Това не е характерно за костенурките, тъй като някои отказват да се размножават, когато не са на свобода. Типичен пример за това е костенурката от вида Chelonoidis Abingdoni, известна като Самотния Джордж, която беше последния мъжки от вида си и умря през 2012 г., след като години наред отказваше да се съвокуплява в условия на плен. 

Диего обаче няма такива задръжки и в момента живее на остров Санта Крус с харем от 6 женски - абсолютен играч!

1777821

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ