По пътеките към "Изгубеният град на инките"

13.08.2014, 13:22

На Мачу Пикчу в царевичака, буквално...

   
 
По пътеките към "Изгубеният град на инките"

Когато става дума за ужасяващи преходи в планината, едно място винаги е сияело с ореола на главозамайващите височини, стръмните пътеки и многочасовото катерене, които предлага. За щастие говорим за Мачу Пикчу и всичките тези усилия със сигурност си заслужават.

1361298

И все пак, ако си мислите, че само височината е страшното в цялата схема, ще трябва да премислите политиката си. Някои по-запалени туристяги избират да достигнат до на Мачу Пикчу царевичака чрез класическия 5-дневен маршрут по пътеката на Инките, включваща тесни и стръмни участъци, и безкраен низ от тунели, пресичащи Андите в един от най-суровите участъци на планината. Пътеката е толкова опасна, че по нея е позволено да се движат не повече от 200 туриста едновременно, независимо от местоположението им.

1361290

За успокоение на тези, чиито крака не са свикнали с продължителното прилагане на основната им функция, до Мачу Пикчу може да се стигне и с транспорт, но тъй като автомобилни пътища отсъстват, ще се наложи да попътувате с местната железница, което може да се окаже паметно преживяване. За да ви бъде разрешено да посетите същинските останки от "изгубеният град на Инките", ще трябва да се сдобиете с пропуск за посещение от Instituto Nacional de Cultura в град Плаза де Армаз, който възлиза на цена от около 45 долара.

1361296

Когато пристигнете на място ще установите, че никъде няма указателни табелки, поясняващи функцията на сградите, които виждате. Това е така, защото от вас се очаква да си наемете гид, които да ви изпее всичко необходимо за древния град. Ако не сте си осигурили такъв предварително, не е нужно да изпадате в паника - на входа чакат достатъчно свободни гидове, които можете да наемете на цени между 350 и 500 долара.

1361293

По-голямата част от туристите посещават Мачу Пикчу само за няколко часа, но такива, които са скитали по-дълго по тези места ще ви препоръчат да да прекарате поне една нощ в близост до руините за да почувствате атмосферата на това място. За целта можете да избирате между хотел и къмпинг. Ако сте по-ранобудни, на следващия ден ще можете да се насладите на гледки от древния град без тълпи от туристи, стига да сте на място след 5:00 сутринта, когато археологическият паметник отваря врати.

Всичките трудности обаче си заслужават, след като сте на място, от където се откриват подобни гледки:

1361292

1361294

1361288

1361291

1361297

1361289

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ