
Ако трябва да сме напълно откровени, не ги разбираме ние тези, дето не пият тъмна бира през лятото. Особено едно Guinness-че. Дори в момента, когато си мислим за онази дебела, адски вкусна глава от пяна и тъмен, кехлибарено-кафяв ейл, които се побират в потящата се чаша с бяло лого отстрани, започваме да слюноотделяме с индустриални количества.
Какво ново около Guinness обаче? Ами, класиците на тъмната биричка вече няма да произвеждат известната си напитка. Поне не в Guinness Open Gate Brewery & Barrel House, която ще отвори врати на 3 август в Балтимор. Пивоварната ще е втората такава в САЩ, след затварянето на миналата през далечната 1954 г.
Вместо класиката в жанра, дъблинчаните ще подходят малко по-експериментално и ще се опитат да произведат по-различни вкусове. Очакват се около четвърт милион посетители само през първата година, причина за което не е само голямата популярност на Guinness, но и добре познатата на американеца бивша дестилерия за уиски Barrel House.