Невероятни факти за животните

20.04.2016, 13:00

Сега вече ще се отнасяте подозрително към зоопарка

   
 
Невероятни факти за животните

Мислихте си, че хората са се откъснали от природата, естествената си среда и се държат като ненормални? Тогава погледнете тези снимки и се убедете, че световните рекордьори по странно поведение изобщо не са хората.

На вашето внимание са Тинестите скачачи, които се съревновават за женска. Тинестият скачач е риба, ако още не сте се досетили, но малко ненормална. Те се плюят с вода и могат доволно дълго да остават на сушата, заради водните си торбички в хрилете.

1690072

Женските птици са много претенциозни що се отнася до леговището на мъжкаря. Както знаете, ритуалите за ухажване при птиците са най-уникалното подобно действие в природата (нищо общо с 5 текили, 2 водки и такси до Люлин). Мъжките често украсяват гнездата си с различни рапани, мидички, цветя и ярки камъни.

Това е гнездо на Беседкова птица.

1690068

Тук виждаме еквадорски пеперуди, които се хранят със сълзите на костенурката. Не, на пеперудите не им пука защо плаче костенурката, те просто търсят най-достъпния източник на сол. Не, костенурката не е тъжна, просто организмът ѝ така е устроен, че потните жлези са на очите.

1690073

Камък на шията и във водата. Старо решение на всички житейски проблеми. Крокодилите, които искат бързо да се потопят по-дълбоко във водата, гълтат камъни, така те не изплуват срамно на повърхността, докато дебнат плячката - нещо, което се случва често на младите крокодилчета.

1690069

Най-известният порно филм изобщо не е "Дълбоко гърло", а "Тюлен оправя пингвин". Клипчето обиколи интернет и създаде световен фуроро. Трябва да кажем, че по-често тюлените хапват пингвини, а не ги оправят. Ама живот...

1690070

Делфини кръщават децата си. Този малко плашещ факт разкриха шотландски учени. Те създават апаратура, която прихваща комуникацията на делфините и всеки от тях отговаря на различен сигнал. При това се оказва, че имената се предават от поколение на поколение - също като при хората. Досега хората познават 32 имена на делфини и могат да ги привикват. Кога ли ще ни завладеят?

1690067

Косматата жаба има приспособления на краката си, подобни на тези на Фреди Крюгер - костите ѝ излизат в областта на пръстите под формата на шипове. Може да причини наистина тежки травми.

1690071

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ