Наръчник на суеверията

25.08.2015, 16:24

Кое какво значи, до какво води и как се неутрализира

   
 
Наръчник на суеверията

Ако четете този текст в седнало положение, ви очакват четири минути забавление. Ако го четете легнали - 3 минути, защото има голяма вероятност да заспите. Днес не е петък 13-и, но въпреки това не е изключено изобщо да не ви върви, защото просто сте си каръци и няма никакво значение кой ден е.

Истината е, че ако човек вярва в суеверия, всеки път, когато му се случва нещо неприятно или хубаво, ще намира причина в каквото и да е, само за да задоволи необоснованите си вярвания. Без да критикуваме (поне директно) онези от вас, които са склонни да изсипят един пакет сол през рамо, само за да са спокойни, искаме да ви представим един кратък, но полезен наръчник на най-популярните суеверия. В него ще откриете не само описанието им, но и значението им в зависимост от това дали им вярвате или не. Ето - така всички са доволни.

Минавате под стълба

Стълба, облегната на стена, формира триъгълник, а триъгълникът представлява Светата Троица. Така че, ако няма абсолютно никакъв начин да избегнете минаването оттам, изречете някой цитат от Библията и не би трябвало да ви сполети нещо лошо. Или пък просто се направете, че не минавате под стълба и пак ще усетите същия ефект.

Чупите огледало

Ако го счупите от чиста проба непохватност, 100% ще ви сполети лош късмет, при това най-вероятно в любовта - 5, 7 години. Ако обаче счупите огледалото от ярост, защото некадърникът, играещ в нападение, изпуска на празна врата, значи сте истински мъжкари и няма никакви проблеми.

Черна котка пресича пътя ви

Не се притеснявайте, всичко ще бъде наред, стига да хванете въпросната котка и да си я приберете у дома. Ако не го сторите, черна вещица ще започне да ви преследва и ще направи заклинание за изгниване на езика ви, а косата ви ще се превърне в червеи.

Стъпвате върху счупена плочка

Не, никой ваш роднина няма да умре. Най-много да си навехнете глезена или да си вкарате водичка в кеца, защото в България 99% от счупените плочки са "подводни мини". Гадини мръсни.

Намирате стотинка

Ако се наведете и си я вземете, няма да имате късмет, а просто малко повече пари. Но ако веднага след като я вземете, я хвърлите във фонтан, скочите три пъти, завъртите се наляво и видите три червени коли, ваш враг ще умре на мига.

Отваряте чадър в затворено пространство

Да, по този начин ще обидите бога на Слънцето Ра. Но той най-много да пусне някой гневен статус във Facebook. Или най-много да си счупите чадъра.

Сърби ви дланта

Ако е дясната ръка, чешете се смело. Ако ви сърби лявата - не я чешете, а бързо зашлевете първия непознат човек, когото видите. Никакви пари няма да получите и пак ще сте си същите мизерници, но ще сте изразходвали яда си и ще се чувствате страхотно.

Разсипвате солта

Голяма работа, това е само сол. Но за всеки случай, ако Дяволът наистина е зад вас, порежете се по палеца и с кръвта си начертайте пентаграм на масата. Само по този начин ще умилостивите Сатаната, за да не открадне душата ви. След като сте извършили кървавата операция, хвърлете малко от разсипаната сол през рамото, но внимавайте да не докоснете ранения си пръст, защото ще щипе.

Номер 13

13-ката носи нещастие само на учениците, които са с този номер в класа, защото неминуемо ги изпитват повече. Също така е лошо, ако изпиете 13 бири, 13 текили или изпушите 13 коза. Тогава няма да имате проблем с късмета, а с липсата на акъл.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ