Най-нелепата загуба в бокса

04.08.2011, 11:02

   
 
Най-нелепата загуба в бокса

В бокса могат да се случат много неща. Кое от кое по-интересни. Или единият боксьор ще отхапе ухото на опонента си, или някой ще си счупи малкия пръст на крака и какво ли още не. Но вероятно най-нелепият начин да загубиш боксов мач е да те арестуват по време на мача.

Точно това се е случило с някакъв световно неизвестен боксьор на име Брок Алексич.

Та нашето момче Брок се е боксирал с Боби Морено на открит ринг в Бют, щата Монтана преди седмица и по време на почивката между рундовете нагло свалил ръкавицата си и отправил неприличен жест (показал среден пръст да си го кажем направо) към тълпата. Тогава полицаите се озовали в ъгъла на Алексич и сериозно го предупредили, че ако отново направи този жест, ще бъде арестуван. Боксьорът съвсем умишлено повторил сценката си по време на следващото прекъсване между рундовете. Алексич бил изведен от ринга и предаден на полицаите. Явно до схватка не се е стигнало, защото не се съобщава за оказване на съпротива по време на ареста или за насинени полицаи. Очаква се срещу Алексич да бъде повдигнато обвинение в неприлично поведение. Съдията е обявил опонента му Морено за победител с технически нокаут*.

Доста странна ситуация все пак. Показването на среден пръст в бокса не е никаква новост, а си а направо задължителен жест, но ние поне не знаем някой боксьор да е бил арестуван за това досега. Затова можем да посъветваме боксьорите ако, или по-точно когато показват среден пръст, просто да го правят без да си свалят ръкавиците.

*технически нокаут в бокса - реферът обявява победител поради невъзможност на единия състезател да продължи двубоя. Причината може да е тежка контузия, невъзможност да се концентрира или да се държи на крака.

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ